Afbeelding
Advertorial

Online boekhoudprogramma en andere handige tools voor bedrijven

Algemeen 106 keer gelezen

Als zzp’er heb je veel aan je hoofd en vraag je je af of sommige zaken niet wat handiger, sneller en makkelijker kunnen. Gelukkig leven we in 2022 en biedt internet tal van oplossingen voor (kleine) problemen die het werk vergemakkelijken. Vijf voorbeelden om als zzp’er gebruik van te maken. 

Online boekhouden

Geniet van het gemak en overzicht van een online boekhoudprogramma. De tijd van tassen vol paperassen (voor de jongere lezer: paperassen zijn papieren documenten), bonnetjes, facturen en ander papier is grotendeels voorbij als het om je financiële administratie gaat. Vanzelfsprekend verdwijnt papier niet - zie de nog altijd florerende boekenverkoop - en is een papieren document in sommige gevallen zelfs prettiger. Maar al die cijfertjes regel je liever online.

Pakketten verzenden via een platform

Er zijn diverse platformen die uitzoeken welke pakketdienst op welk moment en voor welk soort pakket het snelst werkt. Heb je bijvoorbeeld een webshop, dan zijn dit reuze handige websites. Ook met het oog op toeslagen en andere dingen waar je niet te veel tijd in wilt stoppen. Van brievenbuspakket tot hele pallets met goederen, deze verzendplatformen kunnen dat voor je regelen. Dat scheelt veel tijd. 

Stockfoto’s en foto’s bewerken

Bij je content op sociale media en op je website is het visuele aspect belangrijk. Met behulp van foto’s versterk je teksten. Vanzelfsprekend is het raadzaam om zelf foto’s te (laten) maken van je product: deze kun je online bewerken op bijvoorbeeld Pixlr.com. Dat vergt wat aandacht, maar is geen hogere wiskunde. Wie weet vind je het zelfs leuk om te doen! Wil je een blog met SEO-teksten opfrissen, maak dan gebruik van allerlei rechtenvrije stockfoto’s via Pixabay of Pexels. 

Prima blogs en reclameteksten

Om je bedrijf nog zichtbaarder te maken, kun je het schrijven van teksten uitbesteden. Er zijn een tal van auteurs die bij jouw onderneming passen en precies weten op welke manier je in de spotlights moet komen te staan. Pakkende reclameteksten of blogs waarin jouw bedrijfsnaam voorkomt, alles wordt tegen prima voorwaarden op maat gesneden. Denk aan de al genoemde SEO-teksten, die de vindbaarheid op zoekmachines optimaliseren. 

ONL: de website voor ondernemers

De website ONL schijnt je dagelijks bij als het gaat om ondernemen in al zijn facetten. Er zijn podcasts, blogs en tal van informatie te vinden. Het doel van dit platform is om Nederlandse ondernemers niet alleen te adviseren over van alles en nog wat, maar ook een stem te geven - zelfs tot in politiek Den Haag. Bovendien is er de razend handige ONL-app. Een echte aanrader dus.

Uit de krant