Afbeelding
Foto: Hans van der Poel

Kermis Oss van 18 tot en met 24 augustus

Algemeen 2.883 keer gelezen

OSS | Door corona was de kermis van Oss twee jaar lang aan de Rusheuvel en in het park van Museum Jan Cunen. Dit jaar is de kermis als vanouds terug in het stadscentrum, van donderdag 18 tot en met woensdag 24 augustus.

De indeling van de kermis is veranderd. Dat komt door de bouw van plan Walkwartier. Parkeerterrein De Wal en de Burgwal vervallen als kermisterrein. Daardoor is het kermisterrein kleiner en staan er minder attracties. Van donderdag 18 tot en met woensdag 24 augustus staan er ruim 50 attracties op het Burchtplein, Eikenboomgaardplein, Terwaenen en de Heuvel.
De kermis is open op donderdag 18 augustus vanaf 15.00 uur en duurt tot en met woensdag 24 augustus (23.00 uur). Op Terwaenen komt dit jaar een extra kermisterras. De exploitant van de kraam met Duitse worsten maakt een terras onder de bomen tussen de kunstwerken met kleurrijke dieren. Ook is er weer een terras bij de poffertjessalon op het Burchtplein.

Cor Overkamp Award
Sinds 2009 kent Oss de uitreiking van de Cor Overkamp Award. Dit jaar is de prijsuitreiking van de Cor Overkamp niet voorafgaand aan de kermis maar tijdens de kermis, tegelijk met het uitreiken van de kermisprijzen op dinsdag 23 augustus vanaf 19.30 uur. Sinds 2009 reikt gemeente Oss de Cor Overkamp Award uit aan iemand die zich buitengewoon verdienstelijk maakt voor de kermis in Oss. De award is een nagedachtenis aan exploitant Cor Overkamp, die de Osse kermis met zijn jarenlange inzet naar grotere hoogte heeft gebracht.
Tijdens de kermis is er geen markt in het centrum van Oss. De weekmarkten van zaterdag 20 augustus en dinsdag 23 augustus vervallen.

Uit de krant