De Udense testlocatie.
De Udense testlocatie. Foto: Henk Lunenburg

Testlocatie Vluchtoord in Uden sluit deuren

Algemeen 2.623 keer gelezen

UDEN | De ‘drive in’ testlocatie van GGD Hart voor Brabant op Vluchtoord in Uden gaat sluiten. Dit is een locatie waar je met de auto binnenrijdt en vanuit de auto getest wordt. De laatste testdag is donderdag.

Na die datum is afname van de PCR-test bij de GGD alleen nog mogelijk in Den Bosch, Tilburg en Cuijk. “Naast het feit dat het huurcontract voor deze locatie afloopt hebben wij ook besloten om alleen nog maar te testen op locaties waar mensen naar binnen lopen om getest te worden”, vertelt Madelon de Graaf, coördinator testen Programma Corona GGD Hart voor Brabant.
“Dit zijn de zogenaamde walk-in locaties. Voordeel van een ‘walk-in’ locatie ten opzichte van een ‘drive in’ teststraat is dat de ruimte voor zowel burgers, die zich komen laten testen, als onze eigen medewerkers aangenamer is en in het najaar en de winter beter verwarmd kan worden.”
Het advies is om bij coronaklachten of contact met iemand die corona heeft een zelftest te doen. Voor sommige groepen blijft het advies om te testen met een PCR-test bij de GGD. Dit zijn zorgmedewerkers, mensen die wonen in een verpleeghuis, mensen die naar een dagbesteding gaan en mensen die geen zelftest kunnen doen. Het blijft wel mogelijk om te testen bij de GGD voor een herstelbewijs.

Uit de krant