Het College van B&W Oss, in 1996.
Het College van B&W Oss, in 1996.

Nieuwe uitgave in serie Verhalen uit het Stadsarchief: 50 jaar SP

Algemeen 721 keer gelezen

OSS | Als je elders vertelt dat je uit Oss komt, is de reactie regelmatig: “De stad van de bende, de pil, de rookworst en de SP”. Samen met het feit dat de SP dit najaar 50 jaar bestaat, heeft dit imago geleid tot een nieuwe uitgave in de serie ‘Verhalen uit het Stadsarchief’. Stadsgids Fred Tijs schreef het boekje met de titel ‘Gouden tomaat. Vijftig jaar Socialistische Partij’. Het is te koop aan de balie van het Stadsarchief Oss voor 5 euro.

Verhalen uit het Stadsarchief
Het Stadsarchief Oss presenteert in de reeks ‘Verhalen uit het Stadsarchief’ diverse lokale geschiedenissen die de stad en de regio hebben gemaakt tot wat ze nu zijn. Daarbij is in het recente verleden aandacht geweest voor de historie van de kroegen en brouwerijen in Oss (2018) de Osse atoomschuilkelder (2020) en voor het eeuwfeest van de Osse bibliotheek (2021). Deze nieuwe uitgave, nummer 12, behandelt een bijzondere politieke en maatschappelijke geschiedenis die onlosmakelijk verbonden is met Oss, en die de stad tegelijkertijd ook weer heeft verbonden aan de rest van het land: het ontstaan en de ontwikkeling van de Socialistische Partij.

Over het Stadsarchief
Het Stadsarchief Oss is gevestigd in de Bibliotheek Oss, op de begane grond aan de Raadhuislaan 10 in Oss, en is geopend op dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00 tot 17.00 uur. De tentoonstelling, de naslagwerken en de publiekscomputers met de collectiewebsite zijn ook tijdens de openingstijden van de Bibliotheek beschikbaar. Entree is uiteraard gratis. Kijk voor meer informatie op www.stadsarchiefoss.nl of volg het Stadsarchief Oss op Facebook.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant