De jeugd van Muziekvereniging Hartog tijdens het Fantastival.
De jeugd van Muziekvereniging Hartog tijdens het Fantastival.
Correctie datum

Muziekvereniging Hartog luistert Pietendag op

Algemeen 1.334 keer gelezen

OSS | Tijdens de Pietendag op 27 november neemt muziekvereniging Hartog plaats bij de Hema om het centrum op te vrolijken met sinterklaasliedjes en medleys. Deze muziekpieten willen het winkelend publiek tonen waar muziek maken bij de muziekvereniging allemaal om draait: gezelligheid en leren. “Leden krijgen de kans om samen te spelen en op te treden, onafhankelijk van je niveau”, vertelt Simone van Hirtum.

Simone speelt altsaxofoon bij muziekvereniging Hartog en vertelt waarom zij die dag aanwezig zijn: “We willen ons graag laten horen aan het Osse publiek en laten zien hoe leuk en gezellig het is om samen muziek te maken, van jong tot oud. We stellen daarom ook instrumentjes beschikbaar om kinderen kennis te laten maken met het muziek maken door een bugeltje, trompetje of trommeltje uit te proberen. Daarbij zorgen we natuurlijk voor goede hygiëne. Er zijn leden aanwezig die uitleg kunnen geven en contactgegevens kunnen uitwisselen voor als kinderen interesse hebben in een van onze proeflessen. We kunnen dan op een later moment contact opnemen en daar vervolg aan geven in het nieuwe jaar. We hopen dat een hoop nieuwe jeugdleden zich bij ons willen aansluiten. We hebben er zin in.”

‘Spelen en leren’
Muziekvereniging Hartog heeft een speciaal opleidingsorkest voor alle nieuwelingen. “Het is een mooie kans om te spelen, te leren en fouten te maken”, aldus Simone. “We willen mensen motiveren om verder te gaan met het muziek maken. Het is leuk om te zien dat er een klein manneke met een saxofoontje bij is die niet in de gaten heeft hoe goed hij speelt.” Als je daar klaar voor bent zijn er dus genoeg gelegenheden om op te treden. Simone benoemt de Hartog Muziekdag die recent plaatsvond, de ONFK fanfarekampioenschappen volgend jaar en Lekker Los bij Hartog Oss op 5 februari volgend jaar ter voorbereiding op de carnaval. “En we werken ook aan uitwisselingen met andere muziekverenigingen voor de jeugd en we zijn bezig met een idee voor het opvoeren van een muziekverhaal. We proberen ons te ontwikkelen door verschillende evenementen te organiseren en lessen aan te bieden aan nieuwkomers.” Simone besluit: “Je voelt je heel erg thuis bij Hartog, dat maakt het heel leuk. Iedereen mag zichzelf zijn met je eigen instrument en je eigen niveau.”

Correctie: Op de centrumpagina van Weekblad Regio Oss van vandaag staat dat Lekker Los bij Hartog Oss plaatsvindt op 5 december 2022, dit moet 5 februari 2023 zijn.

Uit de krant

Uit de krant