17 fietsers kregen een boete op 15 maart.
17 fietsers kregen een boete op 15 maart.

17 fietsers krijgen boete tijdens controleactie in Osse centrum

Algemeen 5.103 keer gelezen

OSS | Boa’s van de gemeente Oss hebben op woensdagmiddag 15 maart tijdens een controleactie in het centrum aan 17 fietsers een boete uitgedeeld. Zij werden betrapt op fietsen in het voetgangersgebied. Dat is verboden. De fietsers betalen een boete van 60 euro. Voor bromfietsers bedraagt de boete 100 euro.

Fietsen in het centrum kan leiden tot gevaarlijke situaties, zo stelt de gemeente. Ook hebben voetgangers er last van. Daarom is het verboden om in het voetgangersgebied te (brom)fietsen. Het verbod geldt van maandag tot en met zondag, van 11.00 uur tot 18.00 uur. Op donderdag geldt het verbod tot 21.00 uur. Buiten deze tijden mag er wel gefietst worden in het voetgangersgebied.

Voorkom een boete
Gemeente Oss krijgt regelmatig klachten van winkeliers en centrumbezoekers over de overlast die fietsers en bromfietsers overdag veroorzaken. Daarom houdt de gemeente regelmatig handhavingsacties om de veiligheid en het winkelplezier te waarborgen. Even afstappen dus in het centrum. Daarmee houd je winkelen in Oss voor iedereen veilig en leuk, aldus gemeente Oss.

Uit de krant