'Duurzaamheid kan beginnen met eenvoudige en toegankelijke initiatieven.'
'Duurzaamheid kan beginnen met eenvoudige en toegankelijke initiatieven.' Foto:

Deelnemers aan Tailor Challenge maken nieuwe kleding uit afval

Algemeen 689 keer gelezen

OSS | Verhees Textiles, groothandelaar in textiel, heeft zich aangesloten bij Stichting De Verenigde Modevakscholen in Nederland voor een innovatief initiatief: de Tailor Challenge ‘Snijafval is ook stof’. Dit evenement daagt deelnemers uit om outfits te creëren die voor 85 procent bestaan uit het snijafval van Verhees Textiles.

“Door samen te werken met Stichting De Verenigde Modevakscholen in Nederland, benadrukken we onze toewijding aan het bevorderen van duurzaamheid, niet alleen op het gebied van stoffen en ecologische voetafdruk, maar ook in betrokkenheid bij de gemeenschap en het personeel”, vertelt Verhees Textiles.

“Dit initiatief is een krachtig voorbeeld van hoe kleine veranderingen grote impact kunnen hebben op duurzaamheid,” zegt Joyce Broeksteeg- Verhees, Creative Director bij Verhees Textiles. “Door ons snijafval te doneren voor deze uitdaging, laten we zien dat duurzaamheid niet altijd gepaard hoeft te gaan met grote investeringen of ingewikkelde technologieën. Het kan beginnen met eenvoudige, toegankelijke initiatieven zoals deze.”

De Tailor Challenge resulteerde in een modeshow op zaterdag 13 april in het magazijn van Verhees Textiles, waarbij hobbyisten en scholieren hun handgemaakte creaties presenteerden binnen verschillende categorieën, waaronder dameskleding, kinderkleding en accessoires. Na afloop werden alle kinderkledingstukken gedoneerd aan The Foundation for Kids, waarbij ze een nieuwe bestemming krijgen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant