Zo zag vorig jaar het optreden van de Muziekcarrousel-band er uit
Zo zag vorig jaar het optreden van de Muziekcarrousel-band er uit

Leerlingenconcert van Muziekvereniging Berghem

Event 610 keer gelezen

BERGEM | Op zondag 2 april van 11:00 tot 12:30 uur vindt bij De Merx, het leerlingen-concert plaats van Muziekvereniging Berghem. Leerlingen, jong en oud, laten horen wat ze al kunnen. Iedereen is welkom : moeders en vaders, zusjes en broers, oma’s en opa’s, de juffen en de meesters, en alle anderen die het leuk vinden. De entree is gratis.

12 Leerlingen van de Bergse basisscholen zijn sinds oktober 2022 bezig met de Muziekcarrousel. Dit is een basiscursus op vijf instrumenten (Gitaar, Piano/Keyboard, Trompet, Saxonette, en Slagwerk), daarna koos elke deelnemer één instrument waarop verder is geoefend. De laatste weken gebeurt dat gezamenlijk om als MC-band te kunnen optreden, en dat gaan ze doen voor het hooggeëerd publiek !
Naast de Muziekcarrousel-band zijn er meer optredens. Een aantal leerlingen van de Muziekverenging (jong en wat ouder) zal solo of in een klein groepje aan het publiek tonen wat zij al kunnen.

Ook opleidingsorkest Gruppo Muzikalo treedt op. Sinds september 2022 is deze groep actief. Zij hebben al enkele succesvolle optredens achter de rug, zoals bij het Kerstverhaal en de Jeugd-Pronkzitting.

Het programma van 2 april ziet er globaal als volgt uit:
10:00 uur Laatste les Muziekcarrousel ( generale repetitie )
10:45 uur Zaal open en instrumenten inspelen
11:00 uur Start concert
12:30 uur Verwacht einde

Uit de krant