Van 1 tot en met 7 juni: De nationale Week van de Jonge Mantelzorger
Van 1 tot en met 7 juni: De nationale Week van de Jonge Mantelzorger Foto: Shutterstock

De Week van de Jonge Mantelzorger: Niet te missen…

Human Interest 606 keer gelezen

OSS | Kinderen en jongeren die opgroeien met een ziek, beperkt of verslaafd gezinslid noemen we jonge mantelzorgers. Deze jonge mantelzorgers hebben vaak extra (zorg)taken, maken zich regelmatig zorgen en moeten soms zorg en aandacht missen. Meer dan hun leeftijdsgenoten zonder zorgsituatie thuis. Om hen te ondersteunen en zichtbaar te maken is het jaarlijks van 1 tot en met 7 juni de nationale Week van de Jonge Mantelzorger. Ook in Oss worden er speciaal voor jonge mantelzorgers activiteiten georganiseerd door ONS welzijn.

Jonge mantelzorgers groeien op met iemand in hun directe omgeving met een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid en/of verslaving. Het zorgen lijkt vanzelfsprekend en verloopt vaak vanzelf. Toch is het goed om stil te staan bij de gevolgen van deze zorgsituatie in het leven van een jong persoon. 

Tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger worden er in het hele land diverse activiteiten georganiseerd om extra aandacht te besteden aan de jonge mantelzorgers, om hen te waarderen en hen zichtbaar te maken.
In Oss wordt er een gezellige meiden BBQ georganiseerd door en voor jonge mantelzorgers (vanaf 14 jaar). Zit je op de basisschool en ben je jonge mantelzorger? Sluit aan bij een van onze creatieve activiteiten op de maandagavond. Er is een theatervoorstelling ‘Onder de mantel 2.0.’ in de maak voor en door jonge mantelzorgers.
Heb je vragen of twijfel je of je een jonge mantelzorger bent? Bel dan naar Doky Kleyn 06-143 24389.

Uit de krant