Afbeelding
Foto:

Mick Stender geeft eigen draai aan Top 2000 tijdens Lost Lake Festival

Kunst en cultuur 1.100 keer gelezen

GEFFEN | Mick Stender laat bezoekers van het Lost Lake Festival op vrijdag 10 mei kennismaken met een geheel andere Top 2000. Een verscheidenheid aan nummers wordt door de Heeschenaar en zijn band overgoten met een rock-’n-roll sausje voor Mick Stender’s Top 2000 Goes Americana.

Na zijn wekelijkse optredens bij Giel Beelen op Radio 2 ontwikkelde Mick en zijn band deze show. “Na een succesvol optreden vroeg Giel mij om iedere week een nummer om te zetten in mijn eigen stijl. Daar heb ik veel covers aan overgehouden. Het leek me tof om daar een hele show van te maken, met tussendoor natuurlijk ook mijn eigen nummers. Dat is Mick Stender’s Top 2000 Goes Americana geworden.”

Maar dat eigen repertoire van Mick begint ook al aardig uit te dijen. Afgelopen oktober bracht hij nog de EP Holding On uit met daarop zijn bekende mix van rock-’n-roll, country en americana. “Die nummers zijn heel goed ontvangen, daar ben ik hartstikke blij om”, aldus Mick. Vorige maand stond Mick alweer in de studio om zijn volgende EP op te nemen. In mei kunnen we daar de eerste single van verwachten.

Mick geniet van de tijd die hij doorbrengt in de studio. “Het is heel tof om de sound van de band te creëren en samen songs op te nemen. Om voor elkaar te krijgen met zeven verschillende agenda’s is wel eens een uitdaging, maar dat zijn altijd magische dagen. Jammer dat dat weer even voorbij is. Maar op het podium staan blijft toch het allerleukste.” Mick prijst zich gelukkig dat hij van zijn hobby zijn werk heeft kunnen maken.

Dat is maar goed ook want Mick staat de komende tijd veel op het podium. “Ik ben nu vooral bezig met optreden. Naast Lost Lake mag ik met Mick Stender’s Top 2000 Goes Americana ook een aantal andere festivals spelen, dat begint nu steeds meer te komen. En ik speel een aantal voorprogramma’s voor andere bands, onder andere de Edwin Evers Band. Het is een leuk toeval dat zij ook op Lost Lake komen spelen.”

Mick kijkt vooruit naar die lentedag dat hij bij de Geffense Plas het podium op mag. “Ik ben heel benieuwd naar het festival en hoe het eruit gaat zien. Wat ik al voorbij heb zien komen belooft in ieder geval veel goeds. Ik heb er zin in.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant