Afbeelding
Foto:

DJ MarkOss is terug van weggeweest, draait op Lost Lake Festival

Kunst en cultuur 2.647 keer gelezen

GEFFEN | Met DJ MarkOss zet de organisatie van het Lost Lake Festival nog een lokale artiest achter de draaitafel die op de vrijdagavond voor een paar mooie uurtjes aan vermaak gaat zorgen. “Normaalgesproken moet ik alles in een uur proppen, maar omdat ik maar liefst vier uur de tijd heb kan ik alle kanten op en mijn set heel mooi opbouwen”, aldus Mark van Lith.

Mark is wel te porren voor een festival in Oss. “Dat maakt het natuurlijk extra leuk. In Oss draaien is altijd leuk omdat er dan veel bekenden komen. Tien jaar geleden heb ik hier gedraaid op GigaDance. Dat was een flink festival en het was altijd mijn doel om daar te draaien. Er zijn sindsdien festivals met andere muziekstromen geweest. Het is leuk Lost Lake die traditie aan de Geffense Plas voortzet met een nieuw concept.”

Mark waardeert dat de organisatie daarbij ook oog heeft voor lokaal talent. “Ik vind het altijd bijzonder als er alleen maar grote namen van buitenaf worden gehaald, terwijl er in Oss ook genoeg goede artiesten zijn. Terwijl lokale artiesten misschien nog wel meer mensen trekken dan artiesten van buitenaf. René van Rooij (DJ Onslow) en DJ Menno op Lost Lake, dat doet de organisatie goed.”

“Ik vind het ook leuk dat ik na René van Rooij mag draaien. Hij is toch een levende legende in Oss, en hij draait totaal andere muziek dan ik.” Mark omschrijft zijn eigen stijl als een mix van dance, house en techno. “Ik ga lekker rustig beginnen, onder andere met wat bekende nummers. Maar het laatste stukje gaan we voluit, zodat iedereen voldaan naar huis kan.”

Mark vertelt hoe hij zelf ooit als dj is begonnen. “Dat is echt al lang geleden, rond 2009. Ik moest voor een schoolproject een evenement organiseren en De Ontmoeting was toen nog de place to be in Oss. Ik heb daar toen samen met DJ Cillus gedraaid en we hadden zelfs Afrojack in ons voorprogramma staan. Daar worden we nog steeds op aangesproken. Ik werd onder andere Resident van PartyCrew en zo ging ik steeds vaker draaien. Ik heb niet alleen op Wish Outdoor, 7th Sunday en NopelsDope gestaan, maar ook in het buitenland op onder andere Starbeach in Chersonissos.”

Toen Mark voor dj Fedde le Grand ging werken gingen zijn eigen dj-activiteiten op een laag pitje. “Daar ging veel tijd in zitten. Maar ik wil het nu weer oppakken. Muziek is mijn passie en daarnaast vind ik het leuk om mensen te vermaken. Als je dat lokaal kan doen en mensen je muziek gaan waarderen is dat natuurlijk helemaal mooi. Ik kijk dus erg uit naar Lost Lake!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant