’t Schrijverke winnaar van Boomfeestdag 2023
’t Schrijverke winnaar van Boomfeestdag 2023

’t Schrijverke winnaar van Boomfeestdag 2023

Onderwijs 1.188 keer gelezen

OSS | Basisschool ‘t Schrijverke is de grote winnaar geworden van de 20e Boomfeestdag in natuurgebied Herperduin in de Maashorst.

Het was dit jaar een echte nek-aan-nek-race. ‘t Schrijverke haalde uiteindelijk de meeste punten en maakte ook nog eens een heel goede indruk op de jury. De leerlingen van ’t Schrijverke waren namelijk heel goed voorbereid en kregen bij alle onderdelen complimenten, omdat ze zo enthousiast en gemotiveerd waren.

De Osse Boomfeestdag is uniek in Nederland en is uitgegroeid tot een echt natuurbelevingsfeest waar vooral het bezig zijn in het bos en genieten van de natuur voorop staat.  Zo’n 500 leerlingen uit groep 8 van Osse basisscholen deden dit jaar mee aan de opdrachten in het bos van Herperduin. Wethouder Dolf Warris kwam langs om de leerlingen aan te moedigen en voor het eerst de Boomfeestdag mee te maken.

De leerlingen winnen de felbegeerde Boomfeestdagoorkonde en mogen met de hele groep gaan zwemmen; deze prijs wordt aangeboden door het Golfbad in Oss. Ook de leerlingen van de Martinus van Beekschool deden het geweldig. Zij haalden net niet de 1e plaats, maar mogen heel trots zijn op een mooie 2e plek. De (gedeelde) 3e plaats van de Boomfeestdag 2023 gaat naar de leerlingen van Mozaïek én naar die van de Fonkeling 2e stroming!

Uit de krant