Wout van Iperen weet na zeer lang blessureleed het net weer te vinden.
Wout van Iperen weet na zeer lang blessureleed het net weer te vinden.

Winst Dynamico-heren; Droomrentree voor Wout van Iperen

Overige sport 1.272 keer gelezen

OSS | Een belangrijke stap richting lijfsbehoud. Zo zou je de winst van de heren van Dynamico (30-26 na ruststand van 15-13) tegen hekkensluiter Havas het beste mogen omschrijven. De marge ten opzichte van de streep is nu zes punten, waardoor er weer voorzichtig begonnen kan worden aan een begroting met een nieuw seizoen eredivisie.

De thuiswedstrijd tegen Havas had best wel wat parallellen met het affiche van vorig seizoen. Ook toen was het scoreverloop ongeveer hetzelfde, had de uiteindelijke zege grote waarde en was er iemand die na lang blessureleed op prachtige wijze zijn rentree maakte. Een dik jaar geleden was dat Geert van de Goor. Nu ging het om Wout van Iperen, de broer van Chiel die zijn laatste eredivisiegoal maakte in oktober 2021. Daarna was er lang blessureleed. 

Voor rust maakte Van Iperen al op een voor hem bekende wijze een treffermaar na rust ging de rechterhoek pas helemaal los. Hij liet het publiek in het tweede bedrijf nog eens zes keer juichen.

De meeste decibellen werden geproduceerd toen Wout – uiteindelijk ook nog topscorer deze avond aan Dynamico-zijde – 28-25 maakte. Dat voelde al alsof de buit binnen was. En toen in de aanval erop Havas de paal raakte, was het verzet van de Almeerders gebroken. Thomas van Kessel en Erik Loeffen bepaalden de eindstand op 30-26. Met flinke juichkreten tot gevolg.

Dynamico moet de onderste regionen zeker nog in de gaten houden, maar heeft nu op de ranglijst even wat ademruimte.

Dynamico – Havas 30-26 (15-13). Scores Dynamico: Wout van Iperen 7, Erik Loeffen 6, Frank Loeffen 5, Geert van de Goor 3, Merijn van Loon 2, Frennie Bens 2, Jesper van Kessel 1, Twan van Iperen 1, Thomas van Kessel 1, Martin van Iperen 1, Firouz Hosseini 1.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant