Anne Knijnenburg won nipt de sprint van haar concurrent.
Anne Knijnenburg won nipt de sprint van haar concurrent. Foto:

Berghems wielertalent Anne Knijnenburg behaalt eerste profzege

Overige sport 1.332 keer gelezen

BERGHEM | De Berghemse Anne Knijnenburg heeft haar eerste profzege behaald tijdens de Cyclis City Bike Lease Classic in België, een koers van 138 kilometer met de start en finish in Hamme.

Anne had gedurende de koers veel kopwerk gedaan voor haar team VolkerWessels. Met een goede sprinter in het team gingen zij namelijk voor de eindsprint. Maar 10 kilometer voor het eind besloot de teamcaptain dat het een goed moment was voor Anne om weg te rijden. Anne zet een flinke versnelling in en sloeg meteen een gat. 

Eindsprint
De Italiaanse Federica Venturelli van UAE wist aan te sluiten en met tweeën reden ze kop over kop naar de streep. Anne won de sprint en heeft daarmee haar eerste zege behaald als profrenster voor VolkerWessels Women’s Pro Cycling team. In een sprint om de derde plaats wist Knijnenburg’s teamgenoot Scarlett Souren als eerste over de finishlijn te komen, zij werd derde.

Carrièreswitch
De 22-jarige Knijnenburg was oorspronkelijk hardloopster en kwam in 2021 nog uit voor Nederland op het EK veldlopen. In 2022 wist ze nog de Nederlandse titel te pakken op de 800 meter. Vanwege meerdere blessures moest zij het hardlopen helaas opgeven. In plaats daarvan besloot ze op de fiets te stappen, wat haar dus eveneens goed afgaat. Vorig seizoen werd Knijnenburg Nederlands kampioen bij de vrouwen zonder contract, inmiddels heeft zij zich dus aangesloten bij wielerploeg VolkerWessels.


Anne Knijnenburg (midden).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant