Jacco Peter Hooiveld stopt als wethouder
Jacco Peter Hooiveld stopt als wethouder

Jacco Peter Hooiveld stopt per direct als wethouder

Politiek 3.135 keer gelezen

OSS | Jacco Peter Hooiveld stopt als wethouder van de gemeente Oss. Hij heeft donderdagavond zijn ontslag aangeboden aan de gemeenteraad.

Hooiveld (VDG) was sinds mei 2022 wethouder in de gemeente Oss. Hij was verantwoordelijk voor onder meer werk en inkomen, armoedebeleid en schuldhulpverlening, sport en gezondheid, onderwijs en de energietransitie. Daarvoor zat hij vier jaar in de gemeenteraad.

Jacco Peter Hooiveld: “Ik ben een jaar geleden vol enthousiasme en energie begonnen als wethouder. Deze functie was een prachtige kans voor mij om bij te dragen aan de toekomst van de gemeente Oss. Ik heb de afgelopen periode uitgebreid nagedacht en de balans opgemaakt. Ik moet tot de conclusie komen dat het wethouderschap me niet past. Het wringt bij mij tussen de werklast en mijn privéleven en gaat ten koste van mijn persoonlijk welzijn. Daarom heb ik besloten mijn functie als wethouder met onmiddellijke ingang neer te leggen. Ik ben VDG dankbaar dat zij mij deze kans hebben geboden. Ook ben ik dankbaar voor de vele leerzame ervaringen en nieuwe contacten die ik heb opgedaan tijdens mijn tijd als wethouder. Ik wil ook mijn waardering uitspreken voor de ondersteuning en samenwerking die ik heb ontvangen van de gemeenteraad, het college, de griffie, de ambtenaren en in de regio.”

Burgemeester Buijs-Glaudemans: “Het wethouderschap is een zware functie. Je zet je dag en nacht in voor de gemeente en de gemeenschap. Dat gaat ten koste van heel veel andere dingen. Als je merkt dat je dat niet past, is het dapper om nieuwe keuzes te maken. Groot respect voor de keuzes die Jacco Peter Hooiveld maakte.”

VDG zal op korte termijn een opvolger presenteren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant