Rode Kruis zoekt vrijwilligers voor Contactcirkel.
Rode Kruis zoekt vrijwilligers voor Contactcirkel.

Rode Kruis zoekt vrijwilligers voor Contactcirkel

Verenigingen 472 keer gelezen

OSS | Het Rode Kruis Brabant-Noord zoekt vrijwilligers voor Contactcirkel in Oss. Help jij mee kwetsbare mensen een veiliger gevoel te geven?

In iedere buurt woont wel iemand die weinig contact heeft met de omgeving. Iemand die niet vaak met de buren praat en ook niet graag een beroep doet op anderen. Deze mensen zijn extra kwetsbaar in bepaalde situaties, bijvoorbeeld als zij thuis vallen of wanneer het extreem heet of juist koud is. Wanneer zij hulp nodig hebben, is er niet vanzelfsprekend iemand in de buurt op wie zij terug kunnen vallen.

Contactcirkels
Precies daarvoor zijn de Rode Kruis Contactcirkels. Een Contactcirkel is een netwerk waarbij deelnemers dagelijks bellen en gebeld worden.

Hoe het werkt
Een Rode Kruisvrijwilliger begint met bellen naar de eerste deelnemer in de cirkel. Die belt de volgende deelnemer, en de laatste deelnemer maakt door het bellen van de Rode Kruisvrijwilliger de cirkel rond. Op het moment dat het niet lukt om contact met een deelnemer te krijgen wordt diens contactpersoon ingeschakeld.

Doel van Contactcirkel
Het doel van de Contactcirkel is dat een deelnemer nooit langer dan een etmaal onopgemerkt blijft. Het is namelijk niet vanzelfsprekend voor iemand om elke dag iemand te spreken, contact te hebben met anderen of een beroep te doen op anderen.

Help mee
Het Rode Kruis is in Oss dringend op zoek naar vrijwilligers voor de Contactcirkel. Heb je per dag een uurtje tijd over en wil je dit betekenisvol inzetten? Neem dan contact met ons op. Samen kunnen we kwetsbare mensen in de buurt ondersteunen en een veiliger gevoel geven. Help jij mee?
Bel naar telefoonnummer 085-0645749 of stuur een e-mail naar brabantnoord@rodekruis.nl.

Kijk voor meer informatie op:
https://www.rodekruis.nl/
brabant-noord/vacatures

Uit de krant