FC Schadewijk - Avanti'31. (Foto: Piet van Vorstenbosch)
FC Schadewijk - Avanti'31. (Foto: Piet van Vorstenbosch)

3E: Topper Margriet, sleutelduel Vorstenbossche Boys, kraker EVVC tegen Avanti’31

Voetbal 971 keer gelezen

SCHIJNDEL | De eerste wedstrijd voor koploper en periodekampioen Avanti’31 is thuis tegen de nummer vier EVVC. De beste aanvallende ploeg tegen de minst gepasseerde verdediging. Schadewijk moet zich na een 1-7 nederlaag vorige week tegen Avanti’31 herpakken tegen hekkensluiter Alem.

Door: Cis van Pinxteren

Topper Margriet
Margriet staat als nummer twee op drie punten achterstand van Avanti’31. Aangezien de koploper speelt tegen het taaie EVVC is de mogelijkheid er om in te lopen. Margriet speelt thuis desalniettemin tegen de nummer drie DSC uit Kerkdriel. De thuisploeg won haar laatste drie wedstrijden en verloor thuis nog geen enkele wedstrijd. Wat zal deze topper beslissen?

Bevestiging beloning proces Vorstenbossche Boys
Vorstenbossche Boys won vorige week verrassend met 3-2 van EVVC in eigen huis. Zo steeg het team van Dennis Meier van de laatste naar de één na laatste plek. Meier: “Eindelijk de beloning voor het proces waar we in zaten. Dit was de bevestiging waarnaar we op zoek waren.” Met de uitwedstrijd in Son en Breugel tegen SBC is een herbevestiging niet uit te sluiten. SBC staat slechts drie punten voor Vorstenbossche Boys, mocht de nummer elf winnen van de nummer zeven is het gat met de middenmoot nagenoeg nihil. Weet Vorstenbossche Boys haar derde overwinning te verzilveren tegen SBC?

Schadewijk treft hekkensluiter na 1-7 verlies
Schadewijk likt de wonden na een afstraffing tegen Avanti’31 met 1-7. Eerder dit seizoen ging het ook met 7-1 mis tegen SBC. Het wekt geen verbazing dat de nummer tien met 26 geïncasseerde tegendoelpunten de meeste tegentreffers heeft te verwerken. Gelukkig voor trainer Arian Meeuwsen en de zijnen treft het nu de hekkensluiter met Alem. Een echte zes-puntenwedstrijd onderin kan bij een overwinning zorgen voor een goede start van de tweede periode.  

Nooit Gedacht na ‘beste wedstrijd seizoen’ en verlies tegen SSA VESTA’19
Nooit Gedacht verloor de laatste drie wedstrijden inclusief die van vorige week uit tegen DSC. De aansluiting met de subtop is daarom voorlopig niet gevonden voor de nummer acht. Trainer Henry van der Linden vond dat er meer had ingezeten en complimenteerde zijn ploeg. “Ik ben trots op de jongens op wat ze op het veld hebben laten zien vandaag na de domper van vorige week (1-2 tegen SBC, red). Ik denk dat wij vandaag de beste wedstrijd tot nu toe gespeeld hebben van het seizoen.” Dat biedt enige hoop tegen de nummer negen: SSA VESTA’19. Het gat tussen beide ploegen is slechts twee punten. De winnaar nestelt zich wat meer in de middenmoot, de verliezer blijft meestrijden met de ploegen onderin.

Kraker Avanti’31 vs EVVC
Avanti’31 moet tegen EVVC als periodekampioen goed beginnen in de strijd om promotie en de tweede periode. EVVC is de nummer vier en staat zes punten achter Avanti. Na een 3-2 overwinning tegen Schadewijk moest het team van Ramon van Rixtel vorige week zijn meerdere erkennen in promovendus Vorstenbossche Boys met 3-2. Ondanks deze doelpuntrijke uitslagen heeft EVVC nog steeds de gedeeld minst gepasseerde verdediging van 3E. De vraag is of de defensieve organisatie bestand is tegen de aanvallende klasse van Avanti. De koploper scoorde maar liefst 36 keer in acht wedstrijden, vorige week werd Schadewijk met 1-7 vernederd.  

Programma 3E:
Margriet - DSC
SBC - Vorstenbossche Boys
Alem - FC Schadewijk
Nooit Gedacht - SSA VESTA’19
Den Dungen - Nulandia
Avanti’31 - EVVC

Stand: 

1. Avanti’31 8-20
2. Margriet 8-17
3. DSC 8-17
4. EVVC 8-14
5. Nulandia 8-13
6. Den Dungen 8-13
7. SBC 8-9
8. Nooit Gedacht 8-9
9. VESTA’19 8-7
10. FC Schadewijk 8-7
11. Vorstenbossche Boys 8-6
12. Alem 8-4

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant