SV TOP won na een knotsgekke slotfase met 5-4 van DBN'22.

Vierde Klasse zaterdag: SV TOP wint doelpuntrijk duel, O.S.S.’20 heeft het lastig in Well, Margriet wint net tegen TSVV Merlijn

Voetbal 757 keer gelezen

OSS | In een waar doelpuntenfestijn won SV TOP haar wedstrijd al moest het veel tegendoelpunten incasseren. O.S.S.’20 bleef winnen ondanks een lastige uitwedstrijd. Margriet miste weer eens veel kansen maar won wel tegen TSVV Merlijn.

Door: Cis van Pinxteren

Knotsgek laatste kwartier SV TOP
SV TOP speelde thuis tegen DBN’22, het was een waar doelpuntenfestijn. De thuisploeg begon slecht en kwam binnen twaalf minuten op een 0-2 achterstand. Wesley Kuijpers scoorde gelukkig voor SV TOP de aansluitingstreffer al in de dertiende minuut. Doelman Luuk van den Hoogen hield zijn team in de wedstrijd door een penalty te keren. In de 68ste minuut werd de aanhouder beloond met een 2-2 van Lars Willems. Het laatste kwartier bestond uit veel doelpunten. DBN’22 scoorde de 2-3 in de 77ste minuut, daarna bracht Bram ter Haar de stand in de 81ste minuut gelijk. Wesley Kuijpers maakte in de 86ste minuut de 4-3 maar amper één minuut later viel de gelijkmaker binnen. Dennis Ahmic stak een stokje voor een gelijke stand. Met een volley direct uit de lucht na een voorzet van Wesley Kuijpers werd hij de matchwinner. De eindstand van 5-4 bleek in het voordeel van SV TOP. Bas van der Ven vond als trainer van SV TOP dat op basis van de tweede helft de overwinning terecht was.

Koploper heeft lastige wedstrijd tegen Well
Het O.S.S.’20 zaterdagteam van Gaby Kuipers begon sterk door in het eerste kwartier al tweemaal te scoren, beide doelpunten nam Niels Princen voor zijn rekening. De thuisploeg, Well, ging daarna meer à la Ecuador de duels aan en maakte 1-2. Rick van de Zanden verdubbelde namens de Ossche koploper de stand net voor rust met een kopbal. De tweede helft was lastiger voor O.S.S.’20, het fysiekere Well kwam op 2-3. Reno Tijssen scoorde de verlossende 2-4 die de overwinning veiligstelde. Gaby Kuipers: De drie punten zijn belangrijk, de rest gaan we snel vergeten!”

Collectief Margriet wint van TSVV Merlijn
Margriet won met 2-1 thuis tegen TSVV Merlijn. Trainer Ron Smits was tevreden over het spel van Margriet. “We speelden de eerste heel goed, fris en fel en waren zo de tegenstander de baas. Ik ben blij en tevreden over de inzet en bereidheid die we er vandaag ingooiden. We lieten het helaas na om de wedstrijd al vroeg te beslissen. Een aantal prima kansen na mooi combinatiespel werden helaas gemist.” Bovendien werd een doelpunt van Margriet-speler Rens Wuestenenk afgevlagd wegens buitenspel. Na een onderschepping van Veron Lionarons passte hij later de bal naar Rens Wuestenenk die de assist gaf op Stan Wigger. Met de 1-0 op het scorebord begon de tweede helft prima voor Margriet. Veron Lionarons vergrootte de voorsprong vanaf de penaltystip. Smits: “Helaas krijgen we door miscommunicatie achterin de 2-1 tegen, dat was het eerste schot op doel voor Merlijn. Zij gingen in een resultaat geloven en opportunistischer spelen, in de omschakeling lieten Loe van Dijk en Veron Lionarons na om het duel te beslissen. Vlak voor tijd komen we nog goed weg met een bal op de lat, maar dat zou zwaar onverdiend zijn geweest. Een terechte overwinning van een goed collectief!”