Venrooy Vishandel.
Venrooy Vishandel.

Recept voor lekkere pulled salmon bij Venrooy Vishandel

Zakelijk 1.141 keer gelezen

OSS | Er vindt dinsdag 1 mei een proeverij plaats op de Osse markt. Onder andere bij Venrooy Vishandel is dan een recept verkrijgbaar. Op 1 mei is dat voor de pulled salmon met limoenmayonaise en witte asperges.

Wat heb je nodig? Twee zalmfilets a 200 gram, 1 kilo asperges, 2 eetlepels suiker, schil en sap van twee limoenen, zwarte peper uit de molen, zestien dunne plakjes pancetta of doorregen rookspek, olijfolie, vier eetlepels mayonaise en 1 bosjes peterselie.

Bereidingswijze
Bak de zalm gaar op laag vuur in een beetje olie. Laat de zalm vervolgens afkoelen. Schil de asperges en snijd de kontjes eraf. Doe de asperges samen in een pan met ruim water. Breng op smaak met een snuf zout én een snuf suiker, en breng aan de kook. Kook ongeveer
5 tot 7 minuten, afhankelijk van hoe zacht je de asperges wil hebben. Kook ondertussen de eieren hard. Pel de eieren en hak de hardgekookte eieren in kleine blokjes. Pluk nu de zalm door deze uit elkaar te trekken met twee vorken. Snijd de avocado in dunne plakjes en hak de peterselie fijn. Leg de asperges op het bord. Verdeel de geplukte zalm over de asperges. Strooi de gehakte eiblokjes over het gerecht. Verdeel de limoenmayonaise over het gerecht. Garneer het geheel met de gesneden avocado en gesneden peterselie.

Dat wordt Bourgondisch genieten! Tot ziens bij Venrooy Vishandel op de Osse markt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant