Afbeelding

Osse Boer Spierings Agrarisch wint Ondernemer van het Jaar

Zakelijk 1.060 keer gelezen

OSS | Jasper en Afke Baukje Spierings uit Oss zijn op woensdag 27 maart uitgeroepen tot Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2024. De ondernemers ontvingen de prestigieuze prijs uit handen van minister Piet Adema van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Aan de prijs is een cheque verbonden van 12.500 euro.

De prijs werd voor de 28e keer uitgereikt. Boer Spierings, zoals het bedrijf van Jasper en Afke Baukje bekend staat, is veel meer dan een melkveebedrijf. Het bedrijf kent een eigen kaasmakerij, slagerij, winkel, natuurbeheer en kinderopvang. De jury, onder leiding van Lely-topman Alexander van der Lely, koos Spierings uit vijf genomineerden. De jurybezoeken vonden in februari plaats. “Vijf topondernemers”, aldus kwalificeert Van der Lely de kandidaten. “Ieder bedrijf heeft een eigen verhaal. De ambitie, passie en ook volharding spat ervanaf. Ieder is op zijn manier ambassadeur van ondernemerschap in de land- en tuinbouw. Dat maakt het mooi, en tegelijkertijd moeilijk om een winnaar te kiezen.”

Juryrapport
Volgens de jury past Boer Spierings in de toekomst van het agrarisch landschap. Het melkveebedrijf is de basis voor verbreding. De landwinkel is het visitekaartje van het bedrijf. Jasper en Afke Baukje Spierings verkopen er onder meer melk van eigen koeien, kaas uit hun kaasmakerij De Ossekop, vlees van hun Brandrode runderen. Kinderopvang is een geïntegreerde tak op het bedrijf. In hun filosofie is het belangrijk dat kinderen al vroeg bewust worden van de relatie mens, dier en natuur. In een intensieve samenwerking met Natuurmonumenten grazen 225 zoogkoeien in de uiterwaarden.

Over de Verkiezing
Deze verkiezing is een initiatief van Boerderij, Food&Agribusiness, Groenten&Fruit en Pluimveehouderij. De verkiezing wordt georganiseerd in samenwerking met de partners Rabobank, het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Hardeman.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant