Dylan van Veghel. (Foto: Walter Kleeven)
Dylan van Veghel. (Foto: Walter Kleeven) Foto: WALTER KLEEVEN

Er gaat weer gecrost worden op De Witte Ruijsheuvel, één keer per jaar

Overige sport 1.815 keer gelezen

OSS | Geen drie evenementen meer, maar nog maar eens per jaar. Dat is de uitkomst van het compromis dat de gemeente Oss heeft gesloten over het aantal evenementen dat motorcrossclub MCO uit Oss mag houden.

Op circuit De Witte Ruijsheuvel werden tot aan 2021 altijd drie motorcrossevenementen georganiseerd, maar dat was niet conform het bestemmingsplan en ook was er geen zogeheten milieuomgevingsvergunning.

Volgens wethouder Van Kessel is “het opstarten van een bestemmingsplan- en vergunningprocedure voor motorcrossactiviteiten met deze omvang niet haalbaar, vanwege de dan benodigde grote inspanning en de onzekere uitkomst. Eén motorcrosswedstrijd per jaar op De Witte Ruijsheuvel is mogelijk wel haalbaar, en daar staan we in principe positief tegenover.”

Tot aan 2021 werd er drie keer per jaar afgeweken via een evenementenvergunning van de gemeente. In 2021 kwam de MXGP, het belangrijkste motorcross-evenement ter wereld, naar Oss en daar maakten omwonenden en bedrijven bezwaar tegen. Dat bleek terecht, zo stelde de gemeente.

Een uitweg is nu gevonden via het zogeheten overgangsrecht. Dat maakt het mogelijk om onder voorwaarden toch activiteiten te houden die niet onder het bestemmingsplan vallen. Dat wil zeggen: Eén keer per jaar. De gemeenteraad moet nog akkoord gaan met deze uitzondering.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant