DESO speelde gelijk tegen Gemert.

DESO (met nieuwe spelers) houdt Gemert op een gelijkspel

Voetbal 1.515 keer gelezen

OSS | De selectie van DESO is krap en daardoor moest de club in de winterstop in actie komen. Van SCH uit Nijmegen, de club die eerder dit seizoen ophield te bestaan, kwamen Sagall Hertog, Idi Duraku en Hatim El Hatri. Vanwege de vele personele problemen begon Hertog direct in de basis en kreeg Duraku al voor rust de kans als invaller toen hij de geblesseerde Bob Zonnenberg verving. De Osse formatie had het vandaag erg lastig tegen een beter Gemert, maar sleepte wel een punt in de wacht: 2-2.

Ondanks dat veel wedstrijden waren afgelast, stonden er zondagmiddag weinig toeschouwers langs de kant bij DESO tegen Gemert. Aan de kant van de Spitsbergerweg en achter de goal aan de andere kant van de kantine stond zelfs niemand. De aanwezigen die er wel waren, zagen een redelijke eerste helft waarbij het vooral Gemert was met een aantal goede kansen. Binnen een aantal minuten miste Youri van Brussel al een flinke kans en verderop in de tweede helft was ook onder andere Joost Habraken dichtbij een doelpunt. DESO is onder Theo van Cleef verdedigender gaan voetballen en qua attractiviteit is het er niet leuker op geworden. Maar aangezien vandaag Jeroen van Schoonhoven ontbrak vanwege een schorsing en op de bank naast de lichtgeblesseerde Edwin Huibers twee nieuwe spelers en reservedoelman Bas de Bruijn zaten, heeft de Nijmeegse coach ook niet veel meer mogelijkheden. De resultaten de laatste maanden laten zien dat de Ossenaren aan een opmars bezig zijn in de Hoofdklasse B. DESO mocht tegen Gemert wel van geluk spreken dat het de eerste helft de nul hield en zelfs op voorsprong kwam. Roy van Ottele, die samen met Quincy Broers de voorhoede vormde, schoot een bal schitterend in de bovenhoek naast keeper Sven van Ommeren. Eén kansje, één goal.

In de tweede helft eenzelfde beeld, maar het was DESO dat bijna op 2-0 kwam. Een goedlopende aanval kwam uiteindelijk terecht bij Van Ottele, die wellicht iets te lang wachtte, maar wel Van Ommeren klopte. Op de lijn werd de bal echter weg gekopt: geen doelpunt. Gemert ging steeds meer drukken en de mannen van trainer Dennis Dekkers gebruikten veelvuldig de vleugels om gevaarlijk te worden. De gelijkmaker hing in de lucht en viel uiteindelijk ook toen Ron Jansen bij de tweede paal een voorzet van Vincent Buijssen binnentikte. Lang kon Gemert niet genieten van de gelijke stand, want binnen een minuut stond het weer achter. Scheidsrechter Ruperti zag een overtreding in het zestienmetergebied (er binnen of er buiten was nog wel de vraag) en hij wees naar de stip. Aanvoerder Bjorn Arts bleef koel en stuurde de keeper de verkeerde kant op: 1-2. Gemert bleef geloven in een resultaat en drukte het gaspedaal wat verder in. De verdiende 2-2 zou ook vallen, toen opnieuw Jansen zijn waarde bewees. Met een hakje liet hij doelman Bart van de Beek kansloos. De Gemert-supporters hoopten daarna dat in de slotfase hun ploeg de overwinning naar zich toe zou trekken, maar de pijp leek leeg. Het werd onvriendelijker op het veld en voetballend gebeurde er weinig meer.

Opstelling DESO: Bart van de Beek, Bob Zonnenberg (44. Idi Duraku), Juul Loeffen, Theo Dams, Roy Govers, Bjorn Arts, Sagall Hertog, Tobi Steeg, Karim Dairaa, Roy van Ottele en Quincy Broers.

Opstelling Gemert: Sven van Ommeren, Jens Leyten, Jori Vermeulen (71. Jeffrey Driessen), Bram Jacobs, Bart van Berlo, Mark van Dijk, Yoeri Vissers (60. Jasper Lalisang), Youri van Brussel, Ron Jansen, Joost Habraken en Vincent Buijssen.