Afbeelding
video

4E: Kansen missend O.S.S.’20 moeiteloos langs TOP

Voetbal 2.068 keer gelezen

OSS | De eerste Osse derby tussen sv TOP en O.S.S.’20 in het zaterdagvoetbal werd vanavond gespeeld op het hoofdveld van TOP. Normaal gesproken zou dit flink wat publiek opleveren, maar door de coronamaatregelen was dat niet mogelijk. Daarnaast was het noodweer, waardoor een spookachtige entourage ontstond. In het zeiknatte Oss was het O.S.S.’20 dat eenvoudig de drie punten pakte. Met 1-4 mocht TOP nog van geluk spreken.

De eerste helft waren het de gasten die op voorsprong kwamen door Thomas van Osch. Martijn Vertogen verdubbelde de score. Vlak voor rust kreeg TOP een grote kans om terug in de wedstrijd te komen. De kopbal van Kevin van der Lee leek op weg naar de bovenhoek, maar met een geweldige redding voorkwam doelman Daan Willems de 1-2.
In de tweede helft koos TOP voor een aanvallendere opstelling. Maar bij de jacht op de aansluitingstreffer ontbrak het aan goed voetbal. Veel te vaak werd de lange bal gekozen en dat was eenvoudig te verdedigen voor O.S.S.’20. Bovendien ontstond er veel ruimte in de TOP-defensie. O.S.S.’20 kreeg kans na kans op de 1-3, maar was erg slordig in de afwerking. Tegen de verhouding in werd het na 68 minuten toch 1-2. Een vrije trap van Ramon van den Elzen vloog tegen de touwen.

Het antwoord van O.S.S.’20 volgde snel. Vertogen bracht op aangeven van Van Osch met zijn tweede van de avond de marge weer op twee. En het was opnieuw Vertogen die er uiteindelijk 1-4 van maakte. O.S.S.’20-trainer Johan van Osch: “We moesten er 0-3 en 0-4 van maken, maar lieten dat na. Toen het 1-2 werd, kreeg TOP weer wat vertrouwen. De derde goal was daarom belangrijk. Uiteindelijk zeker niet geflatteerd met 1-4 gewonnen.”