Kevin Reijnders raakt de lat. (Foto: Leon Voskamp)
Kevin Reijnders raakt de lat. (Foto: Leon Voskamp)

5B: MOSA’14 wint ondanks feestavond, DESO voelt zich bestolen

Voetbal 1.499 keer gelezen

De eerste competitieronde in de vijfde klasse B was zeker geen saaie. Er gebeurde van alles op de velden. Zie hieronder voor een overzicht.


MOSA’14 - HRC’14. (Foto: Leon Voskamp) 

MOSA’14 opende zaterdagmiddag het nieuwe sportpark en ‘s avonds was er een feestavond. Het zou kunnen dat daardoor het eerste elftal zondag zo slap begon, want al na 3 minuten kwam HRC’14 op voorsprong. Na ruim twintig minuten tikte Tom van de Loon de gelijkmaker binnen. 1-1 was tevens de ruststand, al was Kevin Reijnders met een lob op de lat dichtbij de 2-1. Na ruim een uur spelen kwamen de gasten opnieuw op voorsprong. En wederom was er een antwoord van de Oijense/Macharense voetbalclub. Robin Blokland benutte een penalty na een overtreding op Van Loon. Het slotakkoord was opnieuw voor Blokland die de keeper passeerde en zijn ploeg drie punten bezorgde.


MOSA’14 - HRC’14. (Foto: Leon Voskamp) 

Ophemert - RK DESO 3-2
Er leek geen vuiltje aan de lucht voor DESO dat door goals van Agonis Hoti en Desley van Bergen een 0-2 voorsprong nam. In het laatste kwartier gaf het de wedstrijd echter volledig uit handen. “Ik denk dat Ophemert tot die tijd 1 keer over de middenlijn is geweest, wij waren de baas op het veld”, aldus DESO-trainer John Putters. De Ossenaren vinden dat de scheidsrechter de thuisploeg aan de winst heeft geholpen. “Een overtreding van minimaal twee meter buiten het zestienmetergebied werd een penalty. Die gaat erin en vervolgens is er bij de 2-2 sprake van een jongen die meters buitenspel staat. De scheidsrechter negeert het vlagsignaal. Het wordt dan ook nog 3-2, heel erg zuur.”

OKSV - Maaskantse Boys 2-2
Twee keer nam OKSV een voorsprong door goals van Perr Hidding. Twee keer kwam Maaskantse Boys weer op gelijke hoogte. Eerst door een goal van Marcel Kiszko, daarna gaf Kiszko de assist op Andy van Schijndel: 2-2. Alle goals vielen voor rust, in de tweede helft werd niet meer gescoord. Terwijl de kansen er aan beide kanten wel waren. “Een reële uitslag, ik denk dat beide ploegen kunnen leven met een puntje. Ik heb vandaag een ploeg gezien die karakter heeft getoond”, aldus Freek Toren na zijn eerste competitiewedstrijd als trainer van OKSV. Maurizio Atzeni van de bezoekers vond het ook een terechte uitslag. “Het is wel zuur dat je twee keer een voorsprong weggeeft door persoonlijke fouten. Ik ben wel tevreden over de goals en over hoe het team zich heeft laten zien.” Atzeni is vooral blij dat er weer gevoetbald kan worden. “Achttien maanden corona was heel heftig voor het verenigingsleven. Voetbal is meer dan alleen voetbal. Bij de vereniging ontmoet je elkaar, dat hebben we echt gemist. Ik kan het ook zien aan de trainingsopkomst. Die is heel hoog, de jongens hebben er zin in.”

Ruwaard - Hedel 3-3
Een wedstrijd met een opmerkelijk scoreverloop. Binnen een half uur stond het 2-0 voor de Ossenaren door goals van Jari Langenkamp en Lorenzo Kerstens. Serkan Ordu kreeg dé kans op de 3-2, maar hij schoot een penalty op de paal. In de tweede helft kwam Hedel opzetten. “We werden overlopen en stonden te statisch. Het werd zelfs 2-3, waardoor we wakker waren geschud. De jongens pakten het goed op en dankzij een knappe kopgoal van Ordu pakken we nog een punt. Een echte topspeler voor ons”, aldus trainer Eugene Geenen.


Ruwaard - OKSV. (Foto: JvO) 


Vijfde klasse B:
MOSA’14 - HRC’14 3-2
Ruwaard - Hedel 3-3
OKSV - Maaskantse Boys 2-2
Ophemert - RK DESO 3-2
RKVSC - SCZ 3-1
DSS’14 - Wadenoijen 1-2

MOSA'14 - HRC'14. (Foto: Leon Voskamp)
MOSA'14 - HRC'14. (Foto: Leon Voskamp)
MOSA'14 - HRC'14. (Foto: Leon Voskamp)
MOSA'14 - HRC'14. (Foto: Leon Voskamp)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant