UDI'19 hoopt zich volgend seizoen te versterken met spelers van buurman O.S.S.'20.
UDI'19 hoopt zich volgend seizoen te versterken met spelers van buurman O.S.S.'20. Foto: SV O.S.S.'20

‘Coup? Er is geen coup. Wij hebben twee spelers van O.S.S.’20 benaderd’

Voetbal 5.600 keer gelezen

UDEN/OSS | Ineens was UDI’19/CSU op maandag landelijk nieuws. ‘Coup in de derde divisie’, kopte AD groots. Daarmee doelde de landelijke krant op een mogelijke overstap van vijf spelers van O.S.S.’20 naar de Udense buurman en rivaal. Toekomstig UDI’19-trainer Niels van Casteren vindt de kop wat vergezocht. “Coup? Er is helemaal geen coup. Het verhaal ligt een stuk genuanceerder”, benadrukt de Herpenaar.

Door Martijn Schwillens

“Samen met de technische commissie heb ik de huidige selectie van UDI doorgelicht en gekeken op welke posities het elftal in mijn ogen versterking nodig heeft. Zodoende heb ik Jari van Ginkel en Joep Engelen benaderd”, legt Van Casteren uit. “Dat zijn er twee en dus niet vijf. Alleen via dat tweetal kwam er nog een derde O.S.S.-speler, die graag met hen zou meewillen als ze voor UDI zouden kiezen. En Hidde van Dijk is een verhaal apart. Die nam in november zelf contact met mij op. Ik heb samen met Hidde gewerkt bij Blauw Geel en hij gaf zelf aan graag opnieuw met mij samen te willen werken. Daar sta ik dan niet negatief tegenover, want ik heb altijd fijn samengewerkt met hem. Maar de realiteit is dat wij vanuit UDI maar twee spelers zelf hebben benaderd en zeker niet vijf.”

We hoeven als UDI ook niet Roomser dan de paus te zijn

Niet Roomser…
Van Casteren geeft aan dat ‘UDI ook niet Roomser dan de paus hoeft te zijn’. “Luister, alle derde divisieclubs benaderen in deze tijd van het jaar spelers voor het volgend seizoen. Daarin zijn wij niet uniek, al snap ik het sentiment bij O.S.S.’20 natuurlijk wel. Toch is het zo dat die spelers zelf bepalen waar ze willen spelen. Als ze kiezen voor UDI’19 dan is dat geen keuze voor het grote geld of omdat ze klaar zijn met O.S.S., maar puur omdat ze geloven in ons verhaal en durven te kiezen voor een nieuwe trainer en een nieuwe omgeving.”
Angst dat Van Casteren ook spelers van zijn huidige werkgever Blauw Geel’38 meeneemt naar Parkzicht, hoeft het bestuur in Veghel niet te hebben. “Ik ben nu in dienst van Blauw Geel, dus het zou heel raar, en zeker niet netjes zijn dat ik in mijn huidige functie mijn eigen spelers zou benaderen voor mijn toekomstige dienstverband. Die belofte heb ik aan het Blauw Geel-bestuur gedaan en daar houd ik mij aan. Maar bij andere clubs, zoals O.S.S.’20, ben ik niet in dienst en staat het me dan ook vrij om spelers te benaderen.” En wat stellig: “Dat gebeurt andersom ook hè. O.S.S.’20 heeft de afgelopen zeven jaar heel vaak spelers van Blauw Geel’38 benaderd. Dat hoort er ook gewoon bij als je deels in dezelfde vijver moet vissen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant