VESTA'19 zal (tijdelijk) moeten verhuizen naar Demen.
VESTA'19 zal (tijdelijk) moeten verhuizen naar Demen.

Woningbouw Ravenstein: VESTA ’19 moet verhuizen

Voetbal 3.524 keer gelezen

OSS | Omdat de gemeente Oss haast moet maken met de bouw van minstens 300 woningen op de woningbouwlocatie Stationskwartier Ravenstein, zal de voetbalclub VESTA ’19 al per 1 januari 2025 voor een lange periode ergens anders moeten voetballen.

Er is door het Rijk een subsidie toegekend voor de aanleg van een spoortunnel. Uiterlijk 2025 zal dan wel gestart moeten zijn met de bouw van de woningen. Omdat NS en ProRail dan nog niet klaar zijn met die tunnel, moet de woningbouw starten op een andere plek dan eerder de bedoeling was, namelijk op het sportpark. “Voetbalclub VESTA’19 kan nog uiterlijk twee jaar terecht op het sportpark in Ravenstein. Omdat op die plek eerder dan gepland woningen gebouwd gaan worden, wil het college van B en W tijdelijk alle sportactiviteiten gaan onderbrengen op het sportpark in Demen”, zo vertelt wethouder den Brok namens het stadsbestuur.

Hij vervolgt: “We beseffen heel goed dat het geen fijne mededeling is voor VESTA ’19, maar er zit veel druk op. Het is niet gemakkelijk en zeker niet leuk, en de fusieclub zal het niet leuk vinden, maar het is wel nodig. We moeten namelijk door met de woningbouw in Ravenstein.”

VESTA’19 zal gaan spelen op het sportpark in Demen, waar een nieuw kunstgrasveld zal worden aangelegd, om alle drukte aldaar op te kunnen vangen. Er wordt bovendien gezocht naar een nieuwe locatie voor de club die ontstond uit een fusie van SDDL en V.V.Ravenstein. Onder d’n Plag in Demen wordt nog steeds gezien als een mogelijkheid, maar ook daar kreeg men de handen in Ravenstein niet voor op elkaar. “We beginnen nu met de voorbereidingen voor het verplaatsen van het voetbal naar de locatie Onder ‘d’n Plag in Demen. De verhuizing willen we uiterlijk eind juli 2025 hebben gerealiseerd. Met VESTA’19 onderzoeken we ondertussen de haalbaarheid van de definitieve locatie voor het sportpark”, zo besluit Den Brok.

Uit de krant