Afbeelding

Osse bedrijven massaal achter School voor Hart

Algemeen 498 keer gelezen

School voor Hart, een initiatief om kinderen op middelbare scholen in Oss reanimatietraining te geven, krijgt niet alleen massale steun van scholen, maar ook van het bedrijfsleven.

"Inmiddels ondersteunen alle middelbare scholen in de gemeente Oss ons plan", vertelt Joris Elbers van School voor Hart. "Maar daarvoor is natuurlijk wel geld nodig. Voor oefen-AED's en reanimatiepoppen, maar ook voor het opleiden van docenten. Daarom zijn we heel blij met de steun van veel bedrijven uit Oss." Inmiddels telt School voor Hart twaalf zogeheten gouden supporters en ongeveer vijftig bedrijven die zich 'rode supporter' mogen noemen. Elbers is niet alleen blij met de financiële steun, maar ook met signaal dat daar vanuit gaat. "Heel Oss toont zich betrokken. Je merkt dat we het belangrijk vinden dat iedereen kan reanimeren, zodat we iemand kunnen helpen die neervalt. Kennis over reanimeren en de werking van een AED kan echt levens redden. De eerste minuten na een hartaanval zijn cruciaal." 

Opbrengst
"Op vrijdag 10 mei maken we de opbrengst van onze actie bekend tijdens het evenement School voor Hart", vertelt Elbers. Dat wordt georganiseerd op de Talentencampus in Oss. In de ochtend nemen leerlingen van Het Hooghuis en het Maaslandcollege deel aan een hardloopwedstrijd die finisht in het stadion van TOP Oss. Ook zijn er reanimatietrainingen voor de gouden supporters. "Zij mogen allemaal zes mensen meenemen die worden opgeleid tot AED-reanimatie-deskundige."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant