Afbeelding

Jan Ulijn geeft lezing over 'de Frans Bauer onder de schrijvers'

Algemeen 248 keer gelezen

OSS | Na het succes van de Zomerse Ontmoetingen van vorig jaar vult Bibliotheek Oss ook dit jaar de zomer met interessante bijeenkomsten. Op dinsdag 16 juli geeft Jan Ulijn een lezing over de schrijver Toon Kortooms. De lezing start om 10.30 uur.

Toon Kortooms (1916 - 1999) was een schrijver van ruim dertig romans, verhalenbundels en kinderboeken. Zijn bekendste werken zijn 'Help! De dokter verzuipt'… en 'Beekman en Beekman'. Veel van zijn verhalen spelen zich af in de Brabantse Peel en zijn vaak gebaseerd op eigen ervaringen. Jan Ulijn is groot bewonderaar van Kortooms. Dat is hij al sinds 1946 toen hij voor de eerste keer Beekman en Beekman las. Inmiddels heeft hij een uitgebreide verzameling over de schrijver. Wat hem zo aanspreekt is de simpele en positieve stijl. "Kortooms is de Frans Bauer onder de schrijvers", aldus Ulijn.

Stadsarchief
Na de lezing vindt op donderdag 18 juli de volgende Zomerse Ontmoeting plaats. Stadsarchief Oss houdt om 14.00 uur een informele informatiebijeenkomst over de collectiewebsite van het archief. De toegang is gratis, aanmelden via www.nobb.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant