Het distributiecentrum van PLUS op Vorstengrafdonk in Oss. (Foto: Hans van der Poel)
Het distributiecentrum van PLUS op Vorstengrafdonk in Oss. (Foto: Hans van der Poel)

Bedrijfsterreinen gemeente Oss bijna vol, alle hoop is gevestigd op Heesch-West

Algemeen 836 keer gelezen

OSS | In de gemeente Oss is de belangstelling voor bedrijfsterreinen in 2020 ondanks de coronacrisis groot. Tot en met oktober is al 18,7 ha uitgegeven.

De afgelopen jaren is steeds zo’n 9 ha per jaar verkocht; in 2020 is dat al het dubbele. En dat terwijl de gemeente dit jaar nog enkele (grotere) uitgiften verwacht. Zelfs als de gemeente de uitgifte aan één grote partij -het PLUS Distributiecentrum op Vorstengrafdonk- buiten beschouwing laat, is er dit jaar veel verkocht. Andere grondverkopen waren er in 2020 onder meer aan Kusters Metaal, ETC Holland, Raben en Fireproof. Niet alleen bedrijventerrein Vorstengrafdonk aan de A50/A59 staat volop in de belangstelling, maar ook op De Geer in Oss-Noord zijn bijna alle kavels verkocht. “De keerzijde van dit succes is dat we nu al bedrijven moeten teleurstellen: de voorraad uitgeefbare bedrijfsgrond is nagenoeg op. Zo zijn dit jaar ook de laatste kavels op Het Wargaren in Lith en op De Bulk in Ravenstein verkocht. Ook andere gemeenten in de regio kampen in toenemende mate met schaarste aan bedrijfsgrond”, aldus de gemeente. 

Heesch-West
Grootschalige bedrijfslocaties zijn op zijn vroegst eind 2021 beschikbaar. ‘s-Hertogenbosch, Bernheze en Oss ontwikkelen hiervoor gezamenlijk bedrijventerrein Heesch-West. De gemeente Oss heeft sinds kort een speciale taskforce om versnelling van woningbouw én ontwikkeling van nieuwe bedrijfsterreinen in gang te zetten. Uit een eerste scan van de taskforce blijkt dat het knelt: in de gemeente Oss is het heel lastig om bestaande bedrijfsterreinen uit te breiden of te herstructureren en nieuw bedrijfsterreinen te bestemmen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant