Het Woud tussen Oss en Geffen.
Het Woud tussen Oss en Geffen.

GroenLinks maakt zich zorgen over Het Woud, maar ‘straat voldoet aan de gestelde normen’

Algemeen 608 keer gelezen

OSS/GEFFEN | De weg Het Woud tussen Oss en Geffen voldoet volgens een visuele inspectie aan de gestelde normen in Oss. Dat meldt Joop van Orsouw als antwoord op vragen van GroenLinks.

GroenLinks ziet de verlaging van de toegestane snelheid binnen de bebouwde kom naar 30 kilometer per uur als een juiste stap. Van Orsouw laat weten dat dat wettelijk gezien kan, maar dat de geldende maximumsnelheid wel een geloofwaardige snelheid moet zijn. De wethouder deelt de mening van GroenLinks niet dat het intensieve gebruik van de weg en hogere snelheden zorgen voor meer fijnstof. “Het college deelt niet de mening dat sprake is van een verhoogd gezondheidsrisico door fijnstof van verkeer langs Het Woud. Ook ligt de concentratie fijnstof door de invloed van wegverkeer niet hoger dan in de rest van onze gemeente. In navolging op deze conclusie zien wij dus ook geen aanleiding om een specifieke vervolgactie te nemen.”

Geluidswal
Of het aanbrengen van een geluidswal -zoals GroenLinks voorstelt- helpt om de geluidsoverlast te verminderen, is volgens Van Orsouw twijfelachtig. “Dit zal dan eerst goed onderzocht moeten worden en afhankelijk van de resultaten van het onderzoek kunnen wij beoordelen of het aanbrengen van geluidswallen de geluidsoverlast zal verminderen.”

Vrachtverkeer
Tenslotte vraagt GroenLinks of er een verbod voor doorgaand vrachtverkeer kan worden ingesteld. Van Orsouw is duidelijk: “Het verbieden van vrachtverkeer is niet gewenst. In het achterliggend gebied zijn diverse bestemmingen (bedrijven) waar vrachtwagens moeten kunnen komen. Daarvoor is het noodzakelijk om een uitzondering te maken voor ‘bestemmingsverkeer’. Deze uitzondering maakt het echter weer lastig om te kunnen handhaven.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant