Geen feest, maar een uitgestorven Eikenboomgaard deze kermisdagen.
Geen feest, maar een uitgestorven Eikenboomgaard deze kermisdagen. Foto: Hans van der Poel 06 31918770

SP wil kermisfeest waar alle betrokkenen vrede mee hebben

Algemeen 1.973 keer gelezen

OSS | Gezien de reacties op straat en op de sociale media is het dringend gewenst dat volgend jaar op de een of andere manier een kermisfeest in Oss kan worden georganiseerd. Dat stelt de Osse afdeling van de SP.

Het volledige programma van de kermisfeesten in de buitenlucht op de Eikenboomgaard kwam vorige week op de valreep te vervallen. Enkele buurtbewoners van de Eikenboomgaard wonnen een rechtszaak die ze hadden ingediend tegen de gemeente Oss, die de vergunning had verleend. De geschiedenis herhaalde zich want ook in 2018 stapten zij, met succes, naar de rechter. Zij vreesden ook nu weer voor (geluids)overlast.
Dit besluit leverde een storm aan reacties op, alleen al op de Facebookpost over het onderwerp van Weekblad Regio Oss reageerden vele honderden, vooral teleurgestelde, Ossenaren.
Volgens de SP is het noodzakelijk dat er zo snel mogelijk een zogenoemd locatieprofiel voor het centrum komt. Hierbij dient het algemeen belang, het belang van de bewoners en de draagkracht en veiligheid van het gebied centraal te staan zodat er in de toekomst op de een of andere manier een kermisfeest in Oss kan worden georganiseerd.

Alleen verliezers
Volgens de SP kent het optreden van de gemeente de afgelopen tien jaar alleen maar verliezers. “De Osse belastingbetaler, de Ossenaren die een gezellig en laagdrempelig kermisfeest willen, de horeca en zeker ook de bewoners van de Eikenboomgaard (stress, tijd, scheldpartijen enzovoort)”, aldus de socialisten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant