Afbeelding

Stakingen bij Organon komen steeds dichterbij

Algemeen 1.644 keer gelezen

OSS | Als de directie van Organon niet met een beter Cao-bod komt, dan volgen er op korte termijn stiptheidsacties, werkonderbrekingen en een heuse staking. Dat blijkt uit een petitie, die vanaf woensdag rondgaat in het gehele farmaceutische bedrijf.

Volgens Paul Smink, onderhandelaar van het FNV, moet de directie van Organon nu wel weten dat het menens is: “Met de petitie willen we alle medewerkers informeren en op de hoogte stellen. Dus ook de niet FNV-leden”, zo staat in het Brabants Dagblad. “Enige beweging zit er bij de directie niet in. Inmiddels lijken we compleet uit-onderhandeld. En gaan we nu stapsgewijs de druk verder opvoeren”, stelt Smink. Het eindbod van de directie is door de leden van de drie vakbonden massaal afgewezen.

De FNV wil dat de werknemers er dit jaar € 1.200 bij krijgen (bij een fulltime contract) en dat de salarissen volgend jaar meestijgen met de prijzen in de winkels (automatische prijscompensatie). Verder moet de zogeheten merit matrix weg, waarmee Organon nu de verhoging van de lonen berekent.

De directie van Organon wilde tot nu toe niet verder gaan dan een eenmalige salarisverhoging van 1000 euro, plus 4,5 procent salarisverhoging en aanvullende regelingen om bijvoorbeeld eerder met werken te stoppen voor ploegenmedewerkers.

De vakbondsbestuurder sluit stiptheidsacties en werkonderbrekingen op korte termijn allerminst uit wanneer er geen beter bod komt. Bij Organon werken zo’n 1.200 mensen, waarvan 1.000 in Oss en 200 in Amsterdam.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant