Afbeelding

‘t Hageltje in Oss is eerste zorgbuurthuis van Nederland

Algemeen 2.471 keer gelezen

OSS | Het eerste zorgbuurthuis van Nederland zal in februari volgend jaar openen in de Schadewijk in Oss. De werkzaamheden zijn bijna afgerond, en de eerste bewoners maken zich klaar om begin volgend jaar hun intrek te nemen in dit bijzondere en unieke zorgbuurthuis.

Het zorgbuurthuis is een initiatief van de SP, in 2018 is dit idee in de Tweede Kamer gelanceerd. In Oss heeft de SP, samen met Interzorg, Patrimonium en de buurt dit initiatief opgepakt. Het uitgangspunt is: Oud mogen worden in je eigen buurt mét zorg en voor iedereen betaalbaar. Tegelijkertijd hebben ouderen de mogelijkheid om elkaar in de buurt te ontmoeten.

Volgens de initiatiefgroep en Stichting Zorgbuurthuis ‘t Hageltje zijn sociale contacten zowel voor bewoners als voor bezoekers van de dagbesteding hierdoor dichtbij omdat de buurt gebruik maakt van de gemeenschappelijke ruimte. Hierdoor wordt eenzaamheid voorkomen en verminderd.

“Het zorgbuurthuis moet een plek zijn waar mensen (ouderen) met een zorgvraag in hun eigen buurt kunnen blijven wonen en waar de verbinding wordt gelegd tussen wonen, zorg en omgeving” aldus de Stichting.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant