Vrije Basisschool Kleurenbos op bezoek bij Dierenopvang Maasland.
Vrije Basisschool Kleurenbos op bezoek bij Dierenopvang Maasland.

Ook Vrije Basisschool Kleurenbos zet zich in voor goed doel

Algemeen 552 keer gelezen

OSS | De leerlingen van Vrije Basisschool Kleurenbos hebben op dinsdag 21 maart een bezoek gebracht aan de Dieren Opvang Maasland om daar gebruikt textiel te doneren.

Deze maand maart staat in het teken van: ‘Duurzaam met textiel’. De leerlingen hebben allerlei creatieve recycle activiteiten bedacht om zo de bergen ingebrachte textiel een tweede leven te geven; een kledingruilbeurs, repaircafé, kledingatelier en van oud textiel nieuwe tassen, vlaggen, kussens en knuffels maken. 

Voor het goede doel hebben de leerlingen handdoeken, theedoeken en badlakens uit de ingebrachte textiel gevist. Dieren Opvang Maasland is hier namelijk erg blij mee. Zo kunnen zij de verblijven van de dieren schoonmaken. 

Van ander ingebracht textiel ontvangen zij geld om de operaties te kunnen bekostigen. Dat is de reden waarom de leerlingen van Vrije Basisschool Kleurenbos na de textielrace nog twee weken langer doorgaan met het inzamelen van textiel. 

De acties die de school opzet zijn onderdeel van de educatieve ‘textielrace’ die de gemeente Oss samen met stichting Kringloopbedrijven Maasland organiseert. Tien basisscholen in de gemeente gaan de strijd aan met textielafval en leren spelenderwijs over hergebruik, recyclen en reparatie. De race heeft als doel om kinderen bewust te maken van duurzaamheid en milieu.

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant