Foto van de eerste editie van de Paaskermis. (Foto: Hans van der Poel)
Foto van de eerste editie van de Paaskermis. (Foto: Hans van der Poel) Foto: Hans van der Poel

Paaskermis gaat na moeizame start voor tweede editie

Algemeen 3.979 keer gelezen

OSS | Na een moeizame start heeft de Paaskermis nu zijn plekje veroverd. Vandaag gaat de tweede editie van de Paaskermis van start bij de Rusheuvel. Die is dit jaar nog groter dan vorige keer en duurt twee dagen langer, van 27 maart tot en met 1 april.

Dit jaar staan er 22 attracties op de Paaskermis. Van Breakdance tot een Rupsbaan voor de kleintjes en van een oliebollenkraam tot een photobooth.

Programma
Wethouder Thijs van Kessel verricht vandaag om 14.00 uur de officiële opening. De dag daarop is het familiedag. Op vrijdag is het niet alleen volop kermis maar gaat in de avond ook de eerste editie van de Paasfeesten van start, die avond met een Foute Avond/Après Ski thema. Op zaterdag kunnen bezoekers terecht bij de Hollandse Muziekcarrousel en op zondag is er een gratis feest met lokale artiesten. De kermis wordt op zondag en maandag ook bezocht door de Paashaas. Maandag is de laatste dag van de Paaskermis en de Paasfeesten.

Moeizame start
De eerste plannen voor een Paaskermis waren er al in 2020, maar toen strooide de coronapandemie roet in het eten. Toen het feestje in 2022 eindelijk door zou gaan staken de gemeente en Osse centrumondernemers er een stokje voorop. Daarop besloot organisator Gerard Verstappen voor 2023 om de Paaskermis niet op de Eikenboomgaard te organiseren maar op de parkeerplaats van de Rusheuvel. Dat bleek een succes, en dus is er nu een tweede editie. Ondanks Verstappen’s wens voor een Paaskermis op het Eikenboomgaardplein nog altijd op de Rusheuvel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant