Afbeelding
Foto: Fabian Calis

Fun and Games, deel één van een drieluik over de liefde

Kunst en cultuur 190 keer gelezen

Via Rudolphi Producties vertelt over de voorstelling: “Twee acteurs ontmoeten elkaar in het theater. Drie dagen voor hun première van Who’s afraid of Virginia Woolf, het iconische stuk van Edward Albee, krijgen ze slaande ruzie en raken ze behalve hun tegenspelers ook elkaar kwijt. Drie dagen later, op wat eigenlijk de première had moeten zijn, zien ze elkaar voor het eerst weer terug in de restanten van hun verwoestte decor. Hoe nu verder? Fun and Games vormt het eerste deel van een drieluik waarin de makers elke tien jaar op zoek gaan naar het antwoord op dezelfde vraag: wat is liefde? In dit nieuw geschreven stuk treden de acteurs al vechtend in de voetsporen van hun illustere voorgangers Martha & George uit Who’s afraid of Virginia Woolf.”

OSS | In de Groene Engel is op 6 oktober de voorstelling Fun and Games te zien, deel één van een drieluik over de liefde. Jonge theatermakers Tarik Moree, Laura De Geest en Daniël ‘t Hoen maken onder de vleugels van Via Rudolphi Producties en Theater Bellevue het eerste deel van een dertig jaar durend drieluik over de liefde anno nu. Over tien jaar verschijnt het tweede gedeelte. 

Voorstelling over liefde
Laura: “Wij willen graag de grootsheid van dit onderwerp aanvallen. We zijn alle drie kinderen van een generatie die voor het eerst massaal ging scheiden. Wij vallen tussen het falen van de monogamie en het breken van de illusie van vrije liefde. Ik denk dat er een enorme drang leeft om het beter te doen, anders te doen, maar we weten niet precies hoe.” Daniël: “Het is een tijdperk van de ultieme zelfontplooiing en vrijheid. We kunnen alles, we mogen alles, maar waar gaat dat nu precies heen?” Tarik: “We zitten overal tussenin en zien iedereen rond ons zoeken naar antwoorden. Misschien kunnen we die vinden, misschien zijn ze er niet. Maar bovenal kunnen en moeten we een poging wagen.”

Praktisch
De voorstelling is op 6 oktober om 20.30 uur te zien in de Groene Engel. Voor tickets kijk op Groene-Engel.nl en voor andere speeldata kun je terecht op ViaRudolphi.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant