Afbeelding
Foto: Lonneke Arts

Eerste Lost Lake Festival wordt afgetrapt door DJ Onslow, ‘Ik ga iedereen even opwarmen’

Kunst en cultuur 3.706 keer gelezen

OSS | Het gloednieuwe Lost Lake Festival wordt op vrijdag 10 mei afgetrapt door een lokale bekende. Niemand minder dan DJ Onslow heeft de eer om als eerste het podium bij de Geffense Plas te betreden. Onslow, in het dagelijks leven René van Rooij, blijft bescheiden: “Ik vind het wel spannend, maar ik heb er ook verrekkes veel zin in.”

Vrijdagmiddag vanaf 16.00 uur staat hij achter de draaitafel. “Ik ga dan iedereen even opwarmen en de sfeer erin brengen.” Zorgen voor een goede sfeer is de voornaamste taak van een dj volgens René. “Zoals Bennie Jolink ooit zei, ‘Ge moet wel een hele rare vorm van reuma hebben wilde geen plaat op kunnen zetten’. Ik voel me ook geen dj, die maken zich vaak belangrijker dan ze zijn. Het gaat er meer om dat je het publiek aanvoelt en dat lukt 99 procent van de tijd wel. Als het aan mij ligt is het al volop feest die vrijdagmiddag.”

René heeft nog even getwijfeld of hij het wel moest doen. “Ik wist niet wat ik me erbij moest voorstellen, maar ze hebben me de decorstukken laten zien en dan krijg je alleen maar meer zin. Een partytentje was voor mij ook prima geweest, maar dit wordt dik feest. Het is een leuke ontwikkeling dat hier een nieuw festival kan plaatsvinden.”

Het wordt dus gewoon een feestje in Onslow-stijl. “Mensen krijgen te horen wat ze van mij gewend zijn. Nederlandstalig, boerenrock, piratenmuziek”, aldus René. Hij ziet dat dankzij Spotify die genres ook bij de jeugd aanslaan. “Ik ben nooit fan geweest van Spotify, maar sindsdien zoekt de jeugd zelf hun muziek uit in plaats van zich alleen maar te laten sturen door de Top40 of radio. Het is prachtig om te zien als iemand van 16 meespringt op Henk Wijngaard of Jouw Liefste Wens van De Paladijns.”

Ook René zijn eigen muziek doet het goed bij de jeugd. “Bereklauw van Pap en Pudding hadden wij zelf allang afgeschreven, maar dat is de laatste jaren ook weer hot.” En Duitstalige artiesten behaalden rond Oktoberfest vorig jaar succes met Wenn der Pegel Stimmt, een Duitstalige versie van Rammpstein Kloempenstoemper van René’s voormalige band WC Experience. “Het is heel stoer dat dat zo populair is”, besluit René.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant