Afbeelding

Organisatie Hoessenbosch voorzichtig optimistisch dat festival dit jaar nog kan plaatsvinden

Kunst en cultuur 2.417 keer gelezen

BERGHEM | Organisator Cor Strijbosch van het Hoessenbosch Festival heeft voorzichtige hoop dat het festival dit jaar toch weer kan plaatsvinden bij het natuurtheater. Om daar zekerheid over te krijgen worden momenteel nog enkele onderzoeken uitgevoerd.

Berghem Events kreeg eind vorig jaar van de gemeente te horen dat het Hoessenbosch Festival niet meer op de locatie bij het natuurtheater in de bossen bij Berghem plaats kan vinden. “Voornaamste reden zou zijn dat evenementen en natuur niet bij elkaar passen”, zei Strijbosch toen. Uit de natuurtoets die eerder deze maand werd afgerond bleek echter dat de natuur geen obstakel vormt.

Resultaten versneld behandelen
Daarnaast lopen er echter nog wel enkele andere onderzoeken, waaronder een geluidsonderzoek. Strijbosch: “De deadline voor de onderzoeken is 8 april. Daarna gaat de gemeente ermee aan de slag. Zij hebben toegezegd om de resultaten versneld te behandelen zodat we kunnen kijken of er dit jaar nog een festival mogelijk is.”

Tijdelijke vergunning
Zou het festival dit jaar doorgaan, dan gebeurt dat met een tijdelijke vergunning. Een locatieprofiel waarin staat welke evenementen op een bepaalde locatie wel of niet zijn toegestaan is er dan namelijk nog steeds niet. Het ontbreken daarvan was vorig jaar ook de reden dat Berghem Events geen vergunning meer kreeg voor het festival.

Locatieprofiel
“Het ontwikkelen van een volledig locatieprofiel duurt namelijk langer, die zou dan voor volgend jaar wel klaar kunnen zijn”, aldus Strijbosch. Aan de hand van dat locatieprofiel kunnen dan in de toekomst aanvragen voor evenementen worden beoordeeld.

Lost Lake Festival
Nadat bekend werd dat Hoessenbosch Festival niet door kon gaan ging de organisatie op zoek naar alternatieven. Uit die zoektocht werd in februari van dit jaar het Lost Lake Festival bij de Geffense Plas geboren. Die twee festivals kunnen volgens Strijbosch gewoon naast elkaar blijven bestaan als blijkt dat Hoessenbosch ook door kan gaan.

Update:
Een gemeentewoordvoerder spreekt tegen dat het natuuronderzoek is afgerond. Er zouden nog meer gegevens nodig zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant