Bijzondere kinderkunsttentoonstelling te zien in Wijkhuis De Haard in Oss
Bijzondere kinderkunsttentoonstelling te zien in Wijkhuis De Haard in Oss

Bijzondere kinderkunsttentoonstelling te zien in Wijkhuis De Haard in Oss

Onderwijs 826 keer gelezen

OSS | Een bijzonder project in wijk de Ruwaard in Oss: vanaf eind februari hebben bijna 200 kinderen uit de wijk hard gewerkt aan een uniek educatieproject vanuit Museum Jan Cunen. De resultaten zijn samengebracht in een kinderkunsttentoonstelling die donderdag 23 maart feestelijk is geopend, in het bijzijn van acht groepen 7 en 8 van álle basisscholen uit de wijk. 

De kinderen hebben zich laten inspireren door het werk van kunstenaar Jan Rothuizen. Met hulp van museumdocent en kunstenaar Sarah van Rossem legden de kinderen hun eigen omgeving vast. De driedimensionale resultaten zijn prachtig, grappig én ontroerend. Janneke van Wolfswinkel, medewerker educatie: “Het museum staat midden in de samenleving. Bij dit project doet iedereen mee en is er een mooie samenwerking ontstaan tussen het museum en het wijkcentrum. Het project sluit aan op de belevingswereld van de kinderen, maar door de bril van Jan Rothuizen zijn ze wel echt anders naar hun eigen wijk gaan kijken. De kinderen gingen zelf op zoek naar vondsten en broekzakschatten in de omgeving en bouwden dit letterlijk om tot persoonlijke en nieuwe verhalen.” 

Ook Esther Smulders, leerkracht Montessorischool Elzeneind is enthousiast over dit project: “Op deze manier komen álle kinderen in aanraking met kunst en cultuur. Met eigen handen kunstwerken maken, naar voorbeeld van een beroemd kunstenaar, geeft kinderen het zelfvertrouwen om ook zelf aan de slag te gaan.”

Speciaal voor de opening kwam Jan Rothuizen naar Oss. Hij bekeek de resultaten en de kinderen vroegen hem het hemd van ‘t lijf. Zo vroeg Liam “verdien je veel geld met tekeningen maken?” De kunstenaar antwoordde openhartig “soms wel soms niet, vandaag wel omdat ik mijn tekeningen aan de gemeente Oss heb verkocht”.

Na de opening was er een officieel momentje waarin wethouder Dolf Warris alle tekeningen rondom Oss overhandigd kreeg door de kunstenaar. 

De tentoonstelling is van donderdag 23 maart tot en met woensdag 5 april te zien in Wijkhuis De Haard, Brederostraat 46 in Oss. Geopend maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 22.00 uur. Dit project is mede mogelijk gemaakt door Rotaryclub Oss.

Educatie Project Museum Jan Cunen, school: Montessori Elzeneind Montessori. Gastles gever: Sarah van Rossem
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant