Afbeelding
Foto:

Kampioenschap Motorcross op Witte Ruijsheuvel nog niet zeker, ondanks steun gemeente

Overige sport 2.029 keer gelezen

OSS | Het is nog niet zeker of op de Witte Ruijshuevel in september van dit jaar een Open Nederlands Kampioenschap Motorcross kan plaatsvinden. Het college van B&W stemt officieel in met een afspraak met motorcrossclub MCO waarin wordt afgesproken dat er maximaal één evenement van twee dagen per jaar mag plaatsvinden, maar bij mogelijke bezwaren is niet zeker hoe de rechter zou oordelen.

Gemotoriseerd crossen is volgens het bestemmingsplan niet toegestaan op deze locatie. Voor de organisatie van het kampioenschap doet MCO daarom beroep op het overgangsrecht. Om daar aanspraak op te kunnen maken moet het evenement dit jaar genoeg overeenkomsten vertonen met de eerste motorcrosswedstrijd op de Witte Ruijsheuvel in 1980. Volgens MCO lijken de evenementen genoeg op elkaar en het college van B&W deelt deze mening. Maar bij mogelijke bezwaren zou een rechter zich hierover moeten buigen. Het is onzeker of die er ook in mee zou gaan. Het college schrijft: “Uit de rechtspraak over het overgangsrecht blijkt dat de bestuursrechter een beroep op het overgangsrecht erg feitelijk toetst en de interpretatieruimte beperkt is”, aldus het college.

Ontheffingen nodig
MCO zou voor de organisatie van het evenement ook nog verschillende ontheffingen nodig van provincie en gemeente voor vanwege natuurbescherming, geluidsoverlast en het organiseren van een rustverstorend evenement op zondag. Het college heeft besloten dat, omdat het om één evenement per jaar gaat, er geen eisen worden gesteld aan de deelnemende motoren om luchtverontreiniging te voorkomen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant