Afbeelding

Gemeente organiseert inkoopactie isolatieglas en informatieavond

Wonen 991 keer gelezen

OSS | De gemeente Oss organiseert met het Regionaal Energieloket een inkoopactie isolatieglas. Op 18 oktober is er een online bijeenkomst met meer informatie over de glasactie én over subsidies en leningen die je kan aanvragen. Inschrijven voor de actie kan tot en met 12 december. 

De gemeente vertelt: “Het vervangen van uw enkel- of dubbelglas door isolerend HR++ glas, is één van de mogelijkheden om te isoleren en de warmte vast te houden. In het onderzoek Energiebesparing in gemeente Oss geeft 18 procent aan binnen nu en vijf jaar HR++-glas te willen plaatsen. Voor deze actie hebben onafhankelijke technische specialisten het aanbod in de regio bekeken. De glaszetter is gekozen vanwege goede prijs-kwaliteitverhouding en garanties.” Doordat er tijdens deze actie binnen een klein gebied veel woningen worden aagepakt kan de glaszetter het werk efficiënter plannen en uitvoeren waardoor een scherpere prijs mogelijk is. “Iedere woning is anders. Er komt een persoonlijke op maat gemaakte en vrijblijvende offerte”, aldus de gemeente.

Informatiebijeenkomst en inschrijven
“Tijdens de informatiebijeenkomst vertellen we u meer over de glasactie én over subsidies en leningen die u kunt aanvragen. De gemeente, Regionaal Energieloket en de glaszetter zijn aanwezig om al uw vragen te beantwoorden. U kunt 18 oktober de informatieavond (van 19.30 tot 20.30 uur) online live bijwonen via uw computer of tablet. Iedereen die zich aanmeldt krijgt een terugkijklink.” Aanmelden kan via RegionaalEnergieloket.nl/Acties, vul je postcode in en kies ‘Glasactie Oss’ en ‘Aanmelden informatieavond’. Als je besluit mee te doen met deze inkoopactie moet je je voor 12 december inschrijven via dezelfde pagina: RegionaalEnergieloket.nl/Acties. Daarna volgt een een woningopname. De gemeente legt uit: “De installateur bekijkt of uw woning geschikt is voor isolerend HR++- glas. U ontvangt een persoonlijke offerte. U zit nergens aan vast en beslist zelf of u uw woning wilt laten isoleren. Dan volt de installatie en kunt u genieten van een warmere woning.”

Vragen
Heb je nog vragen over de isolatieactie? Neem dan contact op met Regionaal Energieloket via projecten@regionaalenergieloket.nl of via 088 52 54 110.

Uit de krant