Brazilië kroonde zich tot kampioen van het Osse WK.
Brazilië kroonde zich tot kampioen van het Osse WK.

'Brazilië' wint het Osse WK

Sport 1.131 keer gelezen

OSS | De eerste kampioen van het Osse WK is bekend; het 'landenteam' Brazilië heeft zich gekroond tot winnaar op de laatste speelavond, die afgelopen woensdag plaatsvond. Brazilië won de finale met 1-0 van Australië. 

De zestien teams maakten er een spectaculaire avond van. Australië en Brazilië wisten uiteindelijk de grote finale te bereiken. De finale was spannend en beide teams maakten aanspraak op de winst. Ondanks de vele gemiste kansen ging er zes minuten voor tijd dan toch één in.

Troostfinale 
Op het veld daarnaast werd de troostfinale gespeeld. Die ging tussen de twee beste ploegen van de nummers drie en vier uit de poule. Deze finale ging tussen België en Mexico en was bijna net zo spannend. België won uiteindelijk met 2-1 en pakte de troostprijs.  

Tweede editie
Het is de bedoeling dat het Osse WK vaste prik wordt in de zomermaanden. Een probleempje; de naam. Het WK voetbal is één keer in de vier jaar. De zoektocht naar een nieuwe naam is begonnen. Uit een enquête zijn al een aantal mogelijke benamingen gerold. Naast suggesties om de naam te behouden werd onder meer Champi-Oss League geopperd. De definitieve keuze is nog niet gemaakt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant