Afbeelding

5H: FC De Rakt winterkampioen, Ruwaard verliest voor de 25ste keer op rij

Voetbal 1.171 keer gelezen

'T OVENTJE | FC De Rakt is de winterkampioen van de vijfde klasse H. De Udenaren wonnen met 0-4 bij VCO. SCMH volgt door de 2-3 winst bij SCV'58 op twee punten. Onderin verloor Ruwaard ook de dertiende wedstrijd. Het betekende de 25ste nederlaag in de competitie op rij.

Trainer Theo Hageman van FC De Rakt was na afloop tevreden over de prestatie van zijn ploeg. "Een verdiende overwinning", liet hij weten. Voor rust scoorden Dick Rooijendijk en Marc Klaare, in de tweede helft Sil van de Broek en Niall McColm.

Moeizame overwinning SCMH
SCMH boekt een moeizame 2-3 overwinning op SCV'58. Paul Daandels (twee) en Roy van den Boogaard scoorden bij de titelkandidaat uit Mariaheide. In de eerste helft  was de thuisploeg beter maar werd er niet gescoord. "We hadden de eerste helft volledig onder controle", aldus SCV'58-trainer Jeroen Denissen. "We waren heel scherp in de duels maar we konden ons niet belonen met een doelpunt." Zijn collega Ger Romeijnders van SCMH: "Ik zag geen beleving bij mijn ploeg de eerste 45 minuten. De tweede helft hadden we wel de overhand." Vooral de eerste twintig minuten na rust waren de gasten heer en meester en kwamen ze op 0-2. Pascal van Thiel bracht de spanning terug. De Velpenaren gingen risico nemen, maar aan de andere kant viel de 1-3. Tomas Raaijmakers zorgde nog wel voor de 2-3, maar dichterbij kwam de thuisploeg niet. Tegenvaller voor SCV'58 zijn de blessures van Sjoerd Oomen (waarschijnlijk ingescheurde kniebanden) en Matijs Raaijmakers (afgescheurde hamstring).

Doelpuntloos gelijkspel
Odiliapeel kwam tegen SBV niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Volgens trainer Eric van Vugt was het overigens zeker geen saai doelpuntloos duel. "Er waren kansen voor beide teams, goede reddingen van de keepers en allebei maakten we een afgekeurde goal." De grootste kans was voor de gasten, maar de penalty van Luuk van der Pol werd gekeerd door doelman Kevin van Lent. Van Vugt: "We spelen nu twee weken op rij tegen één van de koplopers en laten gewoon zien aardig mee te kunnen. Alleen met het gelijke spel schieten we niet zoveel op."

OKSV en Ulysses pakken een punt
De gemeentelijke derby tussen OKSV en Ulysses eindigde in 3-3. De thuisploeg ging met 2-1 rusten. Tom Driessen zorgde na 19 minuten voor de 0-1, maar Rick Reijs en Dirk van de Berg bogen de achterstand om in een 2-1 voorsprong. Direct na rust was het weer gelijk door goaltjesdief Willem Brouwer. Ulysses was na de 2-2 iets sterker en kreeg een aantal goede kansen. OKSV was voorin echter ook dreigend en twee minuten voor tijd leek Perr Hidding de winnende 3-2 te maken. In de slotminuut was het echter Cas van de Camp met de 3-3. OKSV-trainer Peter van Orsouw: "De 3-3 had niet gemogen, maar de uitslag was wel terecht. Wel zuur hoe die goal valt. Er wordt een voorzet gegeven, spelers van Ulysses duwen en trekken en hij valt er bij de tweede paal in." Ulysses-trainer Sander Janssen was uiteindelijk niet helemaal blij met de einduitslag. "Ik vond ons de bovenliggende partij en we verzuimen weer de wedstrijd in het slot te gooien. Het publiek was de grote winnaar maar wij verdienden meer."
Overigens is Ulysses op zoek naar een trainer voor het tweede elftal. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met seniorencoördinator Jan-Thijs Ouwens: jtouwens@hotmail.com / (06) 21 13 86 96 of met voorzitter Ivo Mulders: ivo_mulders_54@hotmail.com / (06) 31 76 43 46

MOSA'14 wint in Grave
Rens van den Heuvel kreeg al na drie minuten een grote kans om MOSA'14 op voorsprong te schieten. De keeper van GVV'57 tikte de inzet over de lat, maar na 32 minuten was een nieuwe inzet van de spits hem te machtig. GVV'57 was vroeg in de tweede helft dichtbij de gelijkmaker. De paal voorkwam de 1-1. Na iets meer dan een uur spelen leverde een rake kopbal van Victor van Klees uit een corner wel de 1-1 op. MOSA'14 miste vervolgens enkele goede kansen op de 1-2 en kwam aan de andere kant goed weg toen de thuisploeg de lat raakte. In de extra tijd schoot Nicky Hoeks de winnende 1-2 binnen. "Qua kansen over en weer had het 5-6 kunnen zijn", aldus GVV'57-trainer Bob Gremmen.

Ravenstein verslaat De Willy's
Ravenstein-trainer Lars van Kan zag zijn ploeg voor rust op 0-2 komen tegen De Willy's. "We verzuimden de wedstrijd in het slot te gooien. Na de rust kans op kans gemist op 0-3." Bart Derks profiteerde vervolgens van een verdedigingsfout en niet veel later maakte Job van der Straaten ook de 2-2. Ravenstein trok met de 16-jarige invallers Jelle Stegeman en Lars Lenting de wedstrijd alsnog naar zich toe. Net als voor rust maakte Jochem Bruinsma er twee: 2-4.

Gassel pakt eenvoudig drie punten
Het seizoen voor sv Ruwaard wordt pijnlijker en pijnlijker. Met een aantal versterkingen hoopte de Osse club het rampseizoen van vorig seizoen snel te kunnen vergeten, maar dit seizoen verloopt opnieuw zeer teleurstellend. Tegen Gassel werd de dertiende wedstrijd van het seizoen verloren en dat betekende de 25ste verloren competitiewedstrijd op rij. Met rust stond het al 0-3 door goals van Guido Sprengers en Ramon van der Venne (twee). In de tweede helft tekenden Hans van Houtum voor de 0-4 en Erik Barten voor de 0-5. De eretreffer kwam op naam van Hakan Gür.

Vijfde klasse H:
OKSV - Ulysses 3-3
Ruwaard - Gassel 1-5
SCV'58 - SCMH 2-3
VCO - FC De Rakt 0-4
De Willy's - Ravenstein 2-4
SBV - Odiliapeel 0-0
GVV'57 - MOSA'14 1-2

1. FC De Rakt 13-30
2. SCMH 13-28
3. Odiliapeel 13-26
4. OKSV 13-26
5. Ulysses 13-24
6. Ravenstein 13-23
7. Gassel 13-20
8. SBV 13-18
9. SCV'58 13-18
10. MOSA'14 13-17
11. GVV'57 13-10
12. De Willy's 13-10
13. VCO 13-7
14. Ruwaard 13-0

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant