Onvoorspelbaar weer met naderende jaareinde
Onvoorspelbaar weer met naderende jaareinde Foto Peter Kuijpers

3D: SCG'18 – Schijndel/De Wit derby van weleer; Gaby Kuijpers is er klaar mee

Voetbal 2.141 keer gelezen

De competitie wordt weer hervat. Degenen die een weekendje vrij waren hebben met de eventuele koters de Sint met zijn knechten welkom kunnen heten in hun woonplaats. Op de verlanglijstjes van sommige clubs en trainers zullen hoogstwaarschijnlijk heel andere wensen gestaan hebben. Punten die bikkelhard nodig zijn om te handhaven of met de bovenste mee te doen. De vraag of het weerbeeld zich braaf wenst te houden. Er werden al wedstrijden afgelast met een paar regendruppels. Dit moet de competitieleiders van Zuid-1 en Zuid-2 het ergste doen vrezen voor de komende wintermaanden.

Door: Peter Kuijpers

Avanti'31 won zondag met 1-0 van het bezoekende Nijnsel/TVE. Twee teams uit dezelfde competitie speelden ook voor de beker tegen elkaar. Apart toch!  Zondag komt Handel naar Schijndel. De ploeg laat een vervelend bekerduel achter zich bij tweedeklasser Vianen Vooruit. Rob Manders van Handel ging fors door op verdediger Artuur Spanjersberg, die met een vermoedde beenbreuk per ambulance werd afgevoerd. Later bleek dat 'gelukkig' mee te vallen al was het wel een splinterbreukje die hem tot na de winterstop uit het elftal zal houden. Manders die rood kreeg zal er dus zondag in Schijndel niet bij zijn. Trainer Henry van Wanrooy weet hoe dan ook wat hem te doen staat en dat is winnen en dat is nodig meer dan dat zelfs. Om 14.00 fluit op Sportpark Molendijk scheidsrechter Theunisz voor aanvang.

Rob Manders speelt zondag niet met Handel uit bij Avanti'31 (Foto Peter Kuijpers)

Winst
Van Wanrooy die reageerde voor zondag en dus nog niet op de hoogte was van het voorval in Vianen: "Zondag de wedstrijd tegen VV handel een team dat lekker mee draait en moeilijk van te winnen is. Een vereniging waar ik een prachtige tijd heb gehad. Er zijn verschillende spelers gestopt vorig seizoen en er zijn ook weer goede spelers vanuit Gemert gekomen. Als wij met zoveel strijd en beleving spelen als tegen Excellent en met vlagen met mooie aanvallen kunnen wij Handel verslaan. We zijn nog volop in ontwikkeling en tegen Nijnsel kon ik voor de eerste keer dezelfde opstelling neer zetten als een week daarvoor. Daar vanuit komen er meer automatismen en zorgt voor meer vastigheid in het team. Wij gaan vol voor de winst."

Nooit Gedacht – Boekel Sport
Boekel Sport verloor onverwachts, nou ja onverwachts daar zouden we Schijndel te kort mee doen, thuis van Schijndel. De Boekelaren leken ondanks die nederlaag de juist flow te pakken te hebben. Dat bleek ook wel een week later toen FC Schadewijk werd geklopt. Zondag naar Geffen en dan weten de meeste trainers dat het op de Biescamp kan spoken. Dit seizoen is die status nog wat bleekjes alhoewel het team van trainer Arno Methorst is thuis nog ongeslagen. Winst voor Boekel Sport brengt de Boekelaren langs Nooit Gedacht. Om 14.30 uur fluit hier scheidsrechter Velings voor aanvang.

Trainer Arno Methorst van Nooit Gedacht langs de lijn op De Biescamp

Margriet – Den Dungen
Margriet zag het bekerduel afgelast met Constantia. Zeker tot ongenoegen van trainer Maarten van Vugt die graag had gespeeld op donderdagavond. Helaas dat feestje ging niet door en stak de consul er een stokje voor. De ploeg uit Wanroij zal dat niet erg gevonden hebben gezien ze zondag weer moesten inhalen in Gassel. Den Dungen is een stugge ploeg dat lang op de nul kan spelen. Voor Margriet is Den Dungen een gedegen tegenstander die zondag niet zonder angst ontvangen zal worden. Trainer Maarten van Vugt: "We spelen nu morgen de bekerwedstrijd. (neem aan dat het nu niet afgelast gaat worden)
Gezien de erg krappe groep die we hebben (7 geblesseerden) is het niet ideaal om op donderdag en zondag te spelen maar goed het is niet anders.Zondag Den Dungen, de laatste 2 wedstrijden hebben we teveel laten liggen dus de drie punten moeten in Oss blijven. Een tegenstander die goed aanhaakt in deze klasse. Voor mij onbekend alleen zal ik met Bram Wonders een "oude"bekende treffen. Bram is een fijne vent, heeft een berg aan ervaring, kiest vaak goede oplossingen en zorgt voor enorm veel stabiliteit in het team." Margriet mag eigenlijk geen punten verspelen omdat RKPVV, waar geen maat op staat, gewoon alles blijft winnen. Zondag fluit scheidsrechter Krekels om 14.30 uur voor aanvang.

SCG'18 - Schijndel
Ondanks het gemis van de geblesseerde Brent Blummel was dat voor Schijndel geen reden om niet te winnen bij Excellent in Oploo. Een fraaie 0-2 zege op het altijd thuis sterke Excellent. Zeven punten uit de laatste drie wedstrijden is een prima resultaat voor de Schijndelaren. Twee maal was Tijn Niemeijer de schutter op Sportpark Het Domein. Zondag de superderby uit naar SCG'18 in Sint Michielsgestel. De klassieker is natuurlijk door de jaren heen wat verbleekt. Vroeger, met spits Tiny Russens van Schijndel en de heetgebakerde doelman van Sint Michielsgestel Toontje Spierings, waren dat iconen voor vaak tweeduizend toeschouwers. Die tijden zijn voorbij, maar het blijft voor beide dorpen toch een aanstekelijk affiche. In het mooie kuipje op Sportpark De Zegenwerp zal de gepokte en gemazelde scheidsrechter Jordy de Goey uit Oss om 14.30 voor aanvang fluiten.

Gaby Kuijpers: 'Ik wil niet elke week in de rust door het lint gaan'  (screenshot kliksport)

BMC – FC Schadewijk
Trainer Gaby Kuijpers heeft een weekje na kunnen denken over zijn verliespartij in Boekel. Met 3-1 verloren de Ossenaren bij Boekel Sport. Kuijpers: " Als we zo als tegen Boekel Sport spelen wordt het lastig . Wij zijn toch een ploeg die voor elkaar moeten blijven knokken. Zo niet dan winnen we niets meer en dat is te wisselvallig bij ons. Ik ken BMC niet maar zeg al vanaf het begin dit seizoen: iedereen kan van elkaar winnen in deze klasse. Er zijn geen mindere teams meer. In het weekend hadden we niets en voor de beker waren we vrijgeloot. Deze week goed trainen en weer werken naar zondag toe. BMC speelt op kunstgras zag ik. Wij gaan elke week voor de winst, maar daar moeten de jongens niet te gemakkelijk over denken. Ik heb geen zin weer door het lint te gaan net als vorige week in de rust. Dat is niet de bedoeling en daar ben ik klaar mee" , duidelijke teksten van de trainer van FC Schadewijk. Scheidsrechter Lenssen zal om 14.30 uur het sein tot voetballen geven op Sportpark De Brand.

SC Helmondia – Nijnsel/TVE
Een wedstrijd tegen een club waar alles wat het elftal tegenwoordig aanraakt in goud veranderd. We bedoelen dan natuurlijk SC Helmondia. Nijnsel tobt wat met de vorm. Op de website is van Nijnsel is dat met een grafiek duidelijk gemaakt met een neerwaartse lijn. Spits Stefan Hulsen weet het netje wat moeilijker te vinden en juist Hulsen is een speler die voor Nijnsel het verschil kan maken. Toch werd er in de tweede helft zondag in het bekerduel bij Avanti'31 met vlagen best aardig gevoetbald. Zondag op De Braak wordt er om 14.30 uur afgetrapt.

Excellent – RKPVV
Koploper RKPVV reist af naar Oploo komende zondag. Ook zondag werd er gewonnen door de Helmonders en bekeren ze door na de krappe winst in Langenboom bij SES. De winst is overigens geen moment in gevaar geweest op Sportpark De Kogelberg. Trainer John Janssen van Excellent heeft wat blessures in zijn team en dat is aan de resultaten merkbaar. Janssen: "We gaven te veel ruimte weg aan Schijndel die daar gretig van profiteerde. Helaas was dat ondanks ons betere spel na rust (kansen voor Frans Cuppers en Sven van Gelder red.) onvoldoende om de opgelopen achterstand te weg te poetsen."

Programma komend weekend in 3D:
Avanti'31-Handel
Nooit Gedacht-Boekel Sport
Magriet-Den Dongen
SCG'18-Schijndel/De Wit
BMC-FC Schadewijk
SC Helmondia-Nijnsel/TVE 
Excellent-RKPVV

Stand:
1.RKPVV-8-20
2.SC Helmondia-8-16
3.Margriet-8-14
4.FC Schadewijk-8-14
5.Schijndel/De Wit-8-13
6.Den Dungen-8-12
7.Handel-8-11
8.Excellent-8-11
9.Nooit Gedacht-8-10
10.Nijnsel/TVE-8-10
11.Boekel Sport-8-7
12.SCG'18-8-6
13.Avanti'31-8-5
14.BMC-8-5

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant