Viscotek-Heesch United

Heesch United boekt verdiende overwinning

Voetbal 504 keer gelezen

Deze week uitgelicht uit de competitie van RZV-Oss de wedstrijd Viscotek - Heesch United in de 2e klasse.

door Jo Vos

Deze middenmoters maakten er een kraker van jewelste van. De keepers staken er een stokje voor, dus weinig doelpunten. Invaller keeper Kenny van Uden nam tevens het coach-werk voor zijn rekening, daar er geen wisselspelers waren. De beginfase was aftastend en het tempo laag. Geen grote kansen aan beide zijden. De ervaren goalie Richard Veldhuis heerste als vanouds op doel en als aanspeelpunt voor de verdedigers. Scheidsrechter Henk van Dijk floot voor de eerste overtreding pas na 10 minuten. wegens onvoldoende afstand nemen. Een enorme kans voor Ferry Heesakkers, maar excellent keeperswerk van de Viscotek-goalie voorkwam vooralsnog de 0-1 voorsprong. Heesch United bleef halverwege de partij de gevaarlijkste ploeg. Richard was echter steeds op zijn post. 15 minuten voor tijd nog steeds een brilstand. Wie o wie opende de score? De volgende grote kans voor de Heeschenaren 10 minuten voor tijd was voor Gert Leeyen en werd wederom gepareerd door de uitblinkende goalie. Een vrije trap, gegeven wegens een duw, zorgde uiteindelijk voor de verdiende  0-1, maar niet direct. Terug uit de muur en keihard onderkant lat binnengewerkt door Gert Leeyen. Dezelfde speler beslist het duel 2 minuten later met een droog afstandsschot. Richard keerde vervolgens nog enkele rake schoten en hield zo de spanning in de wedstrijd. 2 minuten voor tijd was er een overtreding door de keeper van de Heeschenaren. Een ingestudeerde vrije trap zorgde voor de late aansluittreffer. Spelbepaler Eric van Vugt schoof de bal naar de vrijstaande Job Nieuwenhuizen, die de bal simpel binnentikte. Uiteindelijk een verdiende overwinning 1-2 voor Heesch United.