FC Uden kon veelvuldig juichen.
FC Uden kon veelvuldig juichen. Foto: Fons de Bruin/Voetbal-shoot.nl

5E: FC Uden slacht RKVV Keldonk, Ook Odiliapeel en DWSH ‘18 blijven winnen

Voetbal 562 keer gelezen

FC Uden, Odiliapeel en DWSH ‘18  staan samen aan kop na 3 ronden. Voor FC Uden (9-0) en DWSH ‘18 (6-0) waren het eenvoudige, dikke thuisoverwinningen. Odiliapeel won met 3-1 van buurman VCO uit ‘t Oventje. Boerdonk verloor thuis van SV Olland en WHV is nog altijd puntloos na verlies tegen Fiducia.

OKSV geen partij voor DWSH ‘18
DWSH ‘18 blijft grote overwinningen aan elkaar rijgen. Nu was het OKSV dat met 6-0 naar huis werd gestuurd. Op sportpark “Het Breexsel” in Sint Hubert werd het doelpuntenfestijn al na 8 minuten geopend door Wout Jans op aangeven van Job van der Straaten. Twee minuten later was het Sven Kuijpers die een voorzet van Teun Jilessen bij de 1e paal binnen tikte. In de 37e minuut wist Teun Jilessen zelf te scoren op assist van Wout Jans: 3-0.
De geoliede machine die de voorhoede van DWSH ‘18 is kon na rust vrolijk verder gaan met scoren: Math van de Straaten scoorde 2 keer en nogmaals Teun Jilessen zorgen voor een 6-0 eindstand op het scorebord.

Burenruzie is een prooi voor Odiliapeel
Odiliapeel houdt verrassend gelijke tred met FC Uden en DWSH ‘18 door de 3-1 winst op VCO. Deze stand was bij rust al bereikt. In de eerste 20 minuten wist Odiliapeel het beter veldspel uit te drukken in een 2-0 voorsprong door doelpunten van Luuk van de Pol en Nard Manders. Een onoplettendheid in de defensie van Odiliapeel leidde tot een penalty voor VCO die door Sep Schraven werd verzilverd. Vanaf de aftrap ging het weer richting VCO doel en in een onoverzichtelijke situatie was het opnieuw Sep Schraven die scoorde, voor hem helaas in eigen doel: 3-1. In de tweede helft werd het duel volgens trainer Fred Donkers soeverein uitgespeeld door Odiliapeel. “De derby werd vriendschappelijk afgesloten zeker ook omdat de spelers vanmiddag elkaar op Festyland ook weer tegen gaan komen.”

Boerdonk slechts 1 helft goed
Boerdonk was het eerste half uur de best voetballende ploeg op sportpark de “De Kerveheester” in Boerdonk. Het kwam ook verdiend op voorsprong door een goed voetballende Stan Hendriks aldus trainer Johan Strouken. SV Olland kwam echter voor rust nog op gelijke hoogte. Hierna was Boerdonk het kwijt. Na rust had het met voetbal niets meer te maken volgens Strouken. Bepalende spelers in zijn team gaven niet thuis. De bal van A naar B spelen bleek een te groot probleem, zeker in de kleine ruimte. Olland scoorde de 1-2 en nam de 3 punten mee. “Dinsdag als bij elkaar rapen en de jongens klaarstomen voor de volgende pot “ besloot een teleurgestelde Strouken.

WHV geklopt door Fiducia
WHV is de rode lantaarndrager in 5E. Fiducia kwam op bezoek en zegevierde met 1- 2. De malaise duurt nog immer voort in Loosbroek waar men zo onderhand wel snakt naar een overwinning.

Vijf doelpunten Stan van der Zanden bij FC Uden.
Ook in Uden was het een eenzijdige wedstrijd. Keldonk kon met name in de tweede helft het tempo van FC Uden niet bijhouden. Stan van der Zanden was voor de thee met een hattrick al verantwoordelijk voor de ruststand. Na de pauze kwamen er nog twee doelpunten voor hem bij. Wat bij Manchester City kan, kunnen wij ook in Uden zal men gedacht hebben want net als Haaland en Foden werd er ook hier een tweede hattrick gemaakt. Farouk Polat tekende hiervoor. Het negende doelpunt kwam op naam van Mitchell van de Anker. Eindstand 9-0.