Afbeelding
Foto: Ties van Dooren

Koninklijke onderscheiding voor Osse dirigent

Algemeen 958 keer gelezen

OSS | Piet van der Sanden uit Oss ontving zondag 22 oktober ter gelegenheid van zijn afscheid als dirigent van het Ulfts Mannenkoor een koninklijke onderscheiding. Deze werd uitgereikt door de locoburgemeester van de gemeente Oude IJsselstreek, Peter van de Wardt. Van der Sanden werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Al meer dan 30 jaar leidde Van der Sanden de repetities van het Ulfts Mannenkoor op een zeer gedreven en vakkundige wijze. Hij dirigeerde niet alleen, maar stak vele extra uren in het koor; hij gaf solisten extra aandacht, nam deel aan vergaderingen, stelde programma's samen voor uitvoeringen en concerten en maakte arrangement. Om vergrijzing van het koor te voorkomen zette hij zich ook actief in om leden te werven. Ook als er extra inzet werd gevraagd, was hij altijd bereid zijn medewerking te verlenen. Door zijn positieve instelling en vakkennis heeft Van der Sanden het koor naar de top van de Nederlandse mannenkoren gebracht. Mede door zijn bevlogenheid en netwerk zorgde hij ervoord dat het koor deel kon nemen aan internationale optredens, zoals een optreden in de Royal Albert Hall in Londen.

Gedrevenheid
Naast dirigent van het Ulfts Mannenkoor is hij sinds 2003 ook actief als dirigent van het Stichts Mannenkoor uit Driebergen. Van der Sanden is door zijn gedrevenheid, energie en passie voor muziek, de stimulerende kracht van dit koor. Ook hier weet hij met zijn professionaliteit het koor naar een hoger niveau te tillen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant