Sweaty Disco.
Sweaty Disco.

Hoessenbosch Festival een thuiswedstrijd voor Sweaty Disco

Algemeen 987 keer gelezen

BERGHEM | Het Hoessenbosch Festival pakt uit op vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september. Er is een programma om u tegen te zeggen in de Berghemse bossen.

Sweaty Disco gaat vrijdagavond ook voor een feestje zorgen. Het is een thuiswedstrijd voor de in Berghem geboren en getogen Martijn Smits en Ossenaar Willem van Wanrooij. Beiden hebben al vele jaren ervaring als dj en vormen nu samen een bijzonder kleurrijk duo. "Het gaat goed met ons, iedere maand hebben we een aantal leuke optredens. Van FestyLand tot wat kleinere festivals en zelfs feesten in een achtertuin. Maar hoe groot het feest ook is, we gaan er altijd maximaal voor en doen er alles aan om mensen te vermaken." Wat mogen de bezoekers verwachten bij een optreden van Sweaty Disco? "Soms zie ik op festivals dj's die super serieus naar hun apparatuur kijken, nou, zo zijn wij absoluut niet. We draaien hits uit de 80's en 90's en springen van de hak op de tak. Het ene moment draaien we Bohemian Rhapsody van Queen en daarna een hit van Gigi D'Agostino. Het botst als een malle, maar wij komen er mee weg. We zijn stronteigenwijs en we passen niet in een bepaald thema. Tijdens onze show doen we alleen wat we zelf willen."

Verkleden
Ze vallen niet alleen op vanwege de muziekkeuze. Onder andere de kleding en de attributen passen in het thema 'sport'. "We zijn constant aan het fitnessen en zingen bijvoorbeeld in bananen en komkommers. Regelmatig verkleden we ons om de verrassing erin te houden. Het moet absurd blijven. Zo heb ik onlangs op vakantie een Mexicaans worstelpak gekocht. Tijdens festivals gooien we zweetbanden het publiek in zodat ze met ons mee kunnen doen. We willen dat mensen meespringen en -zingen. En natuurlijk hopen we dat ze zweetbanden gebruiken omdat ze volledig uit hun dak gaan. " Het duo wil de komende jaren lekker doorgaan met waar ze mee bezig zijn. "We hebben een serieuze baan en Sweaty Disco is voor ons daarnaast puur hobbymatig. Te veel optreden willen we niet, want dan wordt het te standaard. Het is heerlijk om je samen met het publiek uit te leven."

Meer informatie
Kijk voor meer info op de website www.hoessenboschfestival.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant