Archieffoto
Archieffoto

Boomfeestdag in gemeente Oss uniek voor Nederland, Klompven nieuwe locatie

Algemeen 468 keer gelezen

OSS | Dinsdag 17 mei is het zover: Boomfeestdag Oss 2022. Voor het 19e jaar wordt de boomfeestdag in Oss gevierd op een manier die uniek is voor Nederland. 

In plaats van bomen planten, duiken zo’n 550 leerlingen van groep 8 het bos in om daar allerlei opdrachten uit te voeren, zoals hutten bouwen, insectenhotels maken en Oss got Talent. De groepen 8 van basisscholen in Oss strijden met elkaar om de felbegeerde boomfeestdagoorkonde en bijbehorende prijs voor de hele klas. Dit doen ze dit jaar op een nieuwe locatie: het Klompven in Herperduin. Wethouder Johan van der Schoot en wethouder Kees van Geffen brengen om 12.15 uur voor de laatste keer een bezoek aan de leerlingen om hen aan te moedigen. 

Bosontwikkeling
Deze activiteit is mogelijk dankzij de bosontwikkeling in Herperduin. De losliggende takken, stammen en schors gebruiken de kinderen om mooie hutten te bouwen, gemaakt van 100 procent natuurlijke materialen. Na afloop van de boomfeestdag gebruiken veel dieren de creaties als schuilhut. Ruim 50 vrijwilligers van IVN Oss, de gemeente Oss en Natuurcentrum en kinderboerderij De Elzenhoek helpen mee.

Uit de krant