Orbis en Landschapsbeheer Oss: "We willen meer kerk- en steenuilen, patrijzen, huis- en gierzwaluwen, vleermuizen en wilde bijen in het gebied."
Orbis en Landschapsbeheer Oss: "We willen meer kerk- en steenuilen, patrijzen, huis- en gierzwaluwen, vleermuizen en wilde bijen in het gebied."

Project voor beter leefgebied vogels, vleermuizen en insecten

Algemeen 550 keer gelezen

REGIO | Project Oeverwal in Vogelvlucht gaat deze zomer starten. Bewoners, scholen en bedrijven in Lith, Maren-Kessel en ’t Wild worden allemaal opgeroepen om mee te doen. “Samen maken we een beter leefgebied voor vogels, vleermuizen en insecten.”

Met het project ‘Oeverwal in vogelvlucht’ helpen we de natuur een handje,” aldus initiatiefnemers Orbis en Landschapsbeheer Oss. “We willen meer kerk- en steenuilen, patrijzen, huis- en gierzwaluwen, vleermuizen en wilde bijen in het gebied. Daarvoor zijn meer nestkasten aan en bij woningen en bedrijfspanden nodig. Ook willen we zorgen voor voedsel en schuilplekken door (fruit)bomen, bloemenranden, hagen en stuiken aan te planten. Andere dieren profiteren natuurlijk ook van de nieuwe planten, struiken en nestkasten.”

Met het project kunnen de inwoners van Lith, Maren-Kessel en ‘t Wild het leefgebied van vogels, vleermuizen en bijen verbeteren. Binnen de bebouwde kom geven Orbis en Landschapsbeheer Oss huis aan huis een advies via een flyer in de bus. Inwoners in het buitengebied krijgen een folder in de bus en kunnen zich vervolgens aanmelden. “Dan komen we bij de mensen thuis. Samen kijken we naar mogelijkheden voor meer groen en nestkasten. Wij zorgen kosteloos voor nieuwe bomen en/of struiken. Ook leveren we gratis nestkasten.”

De initiatiefnemers
Het project is een initiatief van Orbis en Landschapsbeheer Oss. Dit na het succesvolle project in Lithoijen. De provincie Noord-Brabant en de Gemeente Oss financieren het project. De gemeente is tevens samenwerkingspartner. Verder info staat op www.orbis.nl/vogelvlucht.

Uit de krant